Partizan i na Trento bez Dangubića i Avramovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 13:27

Duo crno-belih i dalje pozitivan na virus korona

U velikom stilu su košarkaši Partizana otvorili 2022. godinu. Crno-beli su u ABA ligi protiv Zadra i Splita prebacili stotku, ostvarili su ubedljive pobede u regionalnom takmičenju i pokazali da postepeno podižu formu. U novoj godini prvi evropski izazov za tim Željka Obradovića biće due sa Trentom, koji se igra u sredu od 20.30 u “Štark Areni”, a crno-beli ni na ovom meču neće biti u kompletnom sastavu.

Nemanja Dangubić i Aleksa Avramović dobili su pozitivne nalaze na virus korona, a novo testiranje pokazalo je da je infekcija i dalje prisutna, pa dvojac neće biti na raspolaganju Željku Obradoviću.

Izabrane vesti

Problemi koji more Partizan more i Trento. Italijanski tim u Beograd na megdan starom znancu neće doputovati u najjačem sastavu.

"Prva stvar koja je dobra je da ćemo igrati tu utakmicu, s obzirom da smo svedoci dosta otkazanih mečeva zbog kovida. Ekipa Trenta će doputovati u nešto izmenjenom sastavu, imaju iste probleme kao i mi. Na žalost, dva igrača su u procesu oporavka, ali ono što je bitno jeste da smo obavili dobre treninge u poslenjih nekoliko dana i da ćemo probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Nadam se da će testovi koji radimo pokazati da su Aleksa i Nemanja negativni i da će se i oni uskoro priključiti ekipi", poručio je Obradović.

Iako je Trento poslednjeplasirani tim u grupi A i ima samo jednu pobedu, Gregor Glas smatra da ti rezultati ne pokazuju mnogo toga.

"Bitna utakmica za nas. Ekipa Trenta igra bolje nego što to rezultati pokazuju. Moramo biti obazrivi kada je u pitanju njihov skok u napadu. U našem napadu da igramo stvari koje pripremimo, a u odbrani da igramo agresivno, sa puno snage i da komunikacija bude dobra", istakao je Glas.


tagovi

KK PartizanKK TrentoNemanja DangubićAleksa AvramovićŽeljko ObradovićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara