©Starsport
©Starsport

Partizan izmorio Real, ali nedovoljno da pomogne fenjerašu

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.03.24. | 15:03

Madriđani u pobedničkom raspoloženju čekaju Zvezdu, ali do trijumfa nad Palensijom (86:78) stigli teže nego što je bilo očekivano

Pobedom nad Partizanom pre tri dana Real je i matematički overio prvo mesto pred plej-of Evrolige, a iako je naporno gostovanje ostavilo traga, Madriđani su uspeli da nastave seriju pobeda savladavši Palensiju u ACB ligi (86:78).

Duel protiv fenjeraša u šampionatu Španije na papiru je delovao kao rutinski posao za ekipu Ćus Matea, ali je domaćin uspeo da skupo proda kožu i izgubi korak u trci sa znatno kvalitetnijim rivalom tek u poslednjim minutima.

Izabrane vesti

Iako su gosti vodili od prvog do poslednjeg napada, a od početka druge do uvodnih mibuta četvrte četvrtine su imali dvocifrenu prednost, Palensija je uspela da sa minus 22 za deset minuta igre stigne do samo poseda zaoastatka i vrati neizvesnost.

Opomena usled opuštanja je uticala na ponovno buđenje Madriđana koji su uspeli da odbiju poslenji nalet domaćina i da ostvare 23. pobedu u 26 kola ACB lige.

Posebno inspirisan bio je Džanan Musa koji je postigao 21 poen, isto koliko i najefikasniji u poraženom timu - Džejlen Hends. Podršku košarkašu iz Bosne i Hercegovine predstavljao je Fakundo Kampaco sa 15 poena, dok je u Realu dvocifren bio još samo Gabriel Dek.

Lider Evrolige i ACB lige je šestom pobedom u nizu potvrdio da je u odličnom ritmu, te u vrlo dobrom raspoloženju očekuje susret protiv Crvene zvezde na domaćem terenu zakazan za petak.



tagovi

KK Real MadridACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara