Partizan Mozzart Bet jednim treningom se spremio za 30. ABA okršaj sa Panterima

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 10:21

Ekipa Željka Obradovića večeras u Železniku od 21 čas igra meč 10. kola regionalne lige

Svega 44 sata nakon završetka utakmice protiv Panatinaikosa, košarkaši Partizana Mozzart Bet će pred sobom imati novi izazov, ovog puta u regionalnoj ABA ligi. U subotu, 2. decembra, rival crno-belih od 21 čas će biti FMP.

Zanimljivo, biće ovo 3.0 okršaj dva kluba u ABA ligi. Partizan je slavio na 24 utakmice, a izgubio pet. Doduše retko kada su crno-beli lako slavili. Uglavnom je to posle velike borbe kao na prethodna četiri međusobna meča koja su završena pobedom crno-belih jednocifrenom razlikom, a ume da se dogodi da utakmice probiju i dva sata trajanja kao prošli put u Železniku.

Izabrane vesti

Ono što je takođe zanimljivo, Partizan posle ovog meča igra protiv Monaka u Evroligi, baš kao i poslednji put kada se susreo sa timom iz Železnika.

"Ni jedna utakmica u ABA ligi nije laka, pa neće biti ni ta u subotu. Maksimalno poštovanje prema protivniku. Videćemo na treningu ko kakve probleme ima. Kaminski ima, ne znam da li ima još neko. Videćemo da se pripremimo sa jednim treningom i sutra još jednom sa pričom i da probamo da odigramo dobru utakmicu. U programu koji znate, a to je da sledeće sedmice imamo dupli program Evrolige, Monako pa Milano", istakao je Obradović

Jedan od igrača koji je imao veliku ulogu u rušenju Panatinaikosa - Danilo Anđušić je istakao veliku važnost duela u Železniku zbog činjenice da Partizan već ima tri ABA poraza koja umnogome komplikuju situaciju za klub iz Humske. Zato je trijumf protiv Pantera pod imperativom, opstalom kao i svaka sledeća utakmica u regionalnom takmičenju.

"Duga je sezona, jeste da imamo već tri poraza, ali treba da igramo svaku utakmicu kao da nam je poslednja u prvenstvu. Da se trudimo da pobedimo sve do kraja i verujem da na taj način možemo doći do tog prvog mesta o kojem svi pričaju. Malo je vremena za odmor, treba što pre da se oporavimo i spremimo za tu utakmicu. Sledi i duplo kolo u Evroligi, tako da nemamo puno prostora ali moramo da budemo spremni", izjavio je Anđušić

Panteri nakon neprijatnog poraza u prošlom kolu žele da naprave iskorak i pokažu timski karakter. Rasterećeni u smislu rezultata, ali i silno motivisani, intenzivno se spremaju za utakmicu. O tome je govorio trener Nenad Stefanović.

’’Lično kao trener uživam u ovakvim utakmicama i voleo bih da i moji igrači to urade. Igramo protiv aktuelnog šampiona ABA lige koji je povratkom povređenih igrača podigao formu u poslednjim utakmicama. Jasno je da su oni apsolutni favoriti. Mi smo potpuno rasterećeni, želimo da izmerimo snage sa evroligaškom ekipom i da prosto vidimo na čemu treba da radimo u narednom periodu. Želimo da iskoristimo utakmicu da bismo na mečevima koji su bitniji i realniji za nas da pobedimo bili na odgovarajućem nivou’’, rekao je Stefanović.

ABA Liga - 10. kolo

Petak

Split - Krka 78:74

Subota

17.00 (1,05) Igokea (27,00) Mornar (10,00)

19.00 (3,05) Borac (15,00) Budućnost (1,45)

21.00 (7,50) FMP (23,00) Partizan Mozzart Bet (1,10)

Nedelja

17.00 (1,17) Cedevita Olimpija (20,00) Zadar (5,50)

19.00 (1,85) Crvena zvezda (hen -19,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak

18.00 SC Derbi - Mega



tagovi

KK PartizanKK FMP

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara