Aleksa Avramović (© Star sport)
Aleksa Avramović (© Star sport)
Aleksa Avramović (© ABA Liga)
Aleksa Avramović (© ABA Liga)

Partizan Mozzart Bet potonuo u Morači! Avramović promašio pobedu, Budućnost izborila majstoricu

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 20:11

Loše izdanje izabranika Željka Obradovića u Podgorici pa će za finale ABA lige morati da se bori u Beogradu. Majstorica polufinala zakazana je za petak, ali satnica za sada još uvek nije poznata

Ništa od finala za Partizan Mozzart Bet, barem za sada. Odigrali su loš meč izabranici Željka Obradovića u Morači i sasvim zasluženo izgubili u dramatičnom finišu od Budućnosti rezultatom 74:73 iako je moglo da bude potpuno drugačije. Sada će konačna odluka pasti u Beogradu. Majstorica polufinala ABA lige igraće se u Areni u petak.

Ponovio se scenario od prošle sezone. Partizan je tada u Ljubljani izgubio od Cedevite, pa morao da igra majstoricu. Sada je kiksnuo u Podgorici pa će morati da vadi sezonu u petak pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

U dramatičnom finišu najviše će se pamtiti promašaj Alekse Avramovića koji nije pogodio zicer pored Kenana Kamenjaša koji bi doneo pobedu i direktan plasman u finale. Pre toga pomenuti centar Budućnosti je promašio dva slobodna bacanja koja su dala crno-belima priliku da dođu do trijumfa. Imali su sedam sekundi izabranici trenera Obradovića da organizuju poslednji napad. Lopta je došla do Avramovića koji je uhvatio zalet, prevario Kamenjaša kada je naglo usporio i došao u idealnu situaciju da pogodi, ali loptu je poslao previsoko na tablu koja je potom ostala na obruču.

Posle toga, Avramović je mogao samo da se uhvati za glavu u neverici da je sve sjajno odradio, ali ono najbitnije.... nije. Promašio je.

Mnogo toga je za kritiku u igri Partizana. Nedovoljno agresivnosti, problemi sa izgubljenim loptama i skokom. Zbog toga je Budućnost i imala devet poena prednosti početkom poslednjeg kvartala kada je sa utakmice izbačen Frenk Kaminski zbog dve tehničke greške.

Prilikom izlaska sa parketa i navijači su se uključili u sve, pa je mogao da izbije i incident. U svađu se uključio i Naneli, ali su saigrači uspeli da ga smire.

Viđen je tada i svojevrsni sastanak igrača Partizana koji su bili svesni da su odigrali ispod svakog nivoa očekivanja. Tada je krenuo veliki protivudar crno-belih preko Kevina Pantera, ali patiće se dva promašena slobodna bacanja kapitena. Baš ona su odbila incijalni pokušaj Partizana da dođe do preokreta. Posle toga je Ferel uspeo da pogodi dovoljno puta da održi svoju ekipu u prednosti, a uz ofanzivne skokove domaćina... tu je ležao ključ pobede.

Uprkos svemu, Partizan je vrlo lako mogao da trijumfuje u samom finišu da je Avramović bio malo smireniji.

Na kraju možemo samo da konstatujemo poraz i činjenicu da je čitava sezona ozbiljno ugrožena. Doduše u identičnom sosu je crno-beli tim bio i prošle sezone.

Koliko su bili neraspoloženi u napadu dovoljno govori podatak da su crno-beli pogodili samo tri trojke iz čak 19 pokušaja. U tom segmentu prednjačio je Kevin Panter koji je ubacio jedan od sedam šuteva za tri. Uprkos tome bio je najefikasniji sa 17 poena. Dvocifren je bio još samo Pi Džej Doužer sa 10 poena. Svih 10 je ubacio u prvom poluvremenu. Ostatak tima je bio daleko ispod nivoa, a posebno su falili poeni Zek Ledeja koji je imao dva poena i četiri skoka. U igru nisu ulazili Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.

U pobedničkom sastavu, Jogi Ferel sa 13 poena, Kenan Kamenjaš je imao 12, a Nikola Tanasković 11.


Budućnost – Partizan 74:73 (20:23, 16:17, 26:17, 12:16)

Dvorana: Morača; Sudije: Milan Nedović, Saša Petek i Luka Kardum

Budućnost: Ilić, Mekgi 10, Frimen, Slavković 4, Makondu 9, Ferel 13, Džons 4, Tanasković 11, Rajt 6, Popović 5, Jagodić-Kuridža, Kamenjaš 12.

Partizan: Smit 5, Ledej 2, Avramović 8, Panter 17, Smailagić 7, Naneli 8, Trifunović, Anđušić, Doužer 10, Ponitka 3, Kaminski 7, Kaboklo 6.


ABA LIGA - POLUFINALE

POLUFINALE 1

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 78:67 (1-0 u seriji)

/Ledej 15 - Makundu 14/

Utorak:

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 74:73

/Ferel 13 - Panter 17/

10. maj: Partizan Mozzart Bet - Budućnost

POLUFINALE 2

Crvena zvezda - Mega 103:73 (1-0 u seriji)

/Nedović, Gedraitis 13 - Đurišić 26/

Utorak:

20.00: (6,00) Mega (20,00) Crvena zvezda (1,17)

Eventualna majstorica, 10. maj: Crvena zvezda - Mega



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara