Deron Rasel u dresu Mornara (© ABA liga)
Deron Rasel u dresu Mornara (© ABA liga)

Partizan Mozzart Bet s jasnim ciljem u Baru: Zaustaviti Derona Rasela

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 09:37

"Idemo da igramo protiv tima koji igra izuzetno ofanzivnu košarku. Zahvaljujući pre svega plejmejkeru kojem je trener dao sva prava i sa pravom je to učinio pošto ima veliki kvalitet", rekao je Željko Obradović

Posle tri kola u ABA ligi, glavna priča nisu pobede Partizan Mozzart Beta, Crvene zvezde ili nekog drugog tima, u centru pažnje je jedan košarkaš - Deron Rasel. Amerikanac iz redova Mornara beleži brojke koje do sada nisu viđene u istoriji regionalnog takmičenja. Zvuči neverovatno, ali omaleni Amerikanac iz Filadelfije prosečno beleži 41 poen u ABA ligi. Postigao je 41 poen protiv Igokee, u sledećem kolu je postavio rekord takmičenja sa 47 poena protiv Zadra, a onda je isporučio 35 protiv Cibone. Najzaslužniji je što Mornar ima dve pobede, ali sada stiže najveći i najteži test. Evroligaš dolazi u Bar na okršaj koji je zakazan za večeras sa početkom od 21 čas i to posle izvanredne pobede protiv Virtusa iz Bolonje.

Crno-beli dolaze sa jasnim ciljevima u Bar, zaustaviti Rasela i nastaviti sa pobedama.Ovo je predočio i trener crno-belih Željko Obradović koji je svestan od koga preti najveća opasnost u ponedeljak.

Izabrane vesti

"Idemo da igramo protiv tima koji igra izuzetno ofanzivnu košarku. Zahvaljujući pre svega plejmejkeru kojem je trener dao sva prava i sa pravom je to učinio pošto ima veliki kvalitet. Naravno da ćemo voditi računa i o ostalim igračima. Još jednom ponavljam, imaju izvanredno postavljenu igru u napadu i očekuje nas teška utakmica", poručio je Obradović

Jasno je da je klub iz Humske veliki favorit. Pre svega zbog iskustva i činjenice da igrači sada već u ustaljenom ritmu igraju protiv izuzetno jake konkurencije. Jedan od igrača koji bi mogao da donese prevagu na stranu Partizan Mozzart Beta je Joanis Papapetru.

"Moramo da zadržimo fokus i nastavimo da unađređujemo našu igru. Mislim da smo napredovali, počeli da igramo bolje, da se borimo. Želimo da zadržimo taj mentalitet, poštujemo protivnika i damo sto posto naših mogućnosti da bismo ostvarili pobedu", istakao je Papapetru


Biće ovo 13. put da crno-beli igraju meč ABA lige protiv Mornara. Klub iz Humske zasad ima osam pobeda, a slavio je na prethodna tri meča protiv Barana koji su poslednji put pobedili 2020. godine kada je bilo 77:76. Tada je udarna igla Mornara bio Džejkob Pulen, dok su crno-beli igrali na pogon Kodija Milera-Mekintajera. Situacija se od tada drastično promenila, posebno za Partizan koji sada ima neuporedivo kvalitetniji sastav na svim pozicijama.

Mornar sa druge strane nastavlja sa tradicijom da ume da pogodi sa pojačanjima iz SAD, nekada je to bio Pulen koji je reaktivirao karijeru u Baru, sada svoj put krči Rasel i to u maniru koji niko nije očekivao. Ipak, jedno je igrati protiv Igokee, Zadra i Cibone, nešto sasvim drugo je kada stižu Jam Madar i Dante Egzum koji će sasvim sigurno biti zadužen za čuvanje sjajnog košgetera.

Partizan je u nedelju trenirao preko dana u Beogradu, a put Crne Gore je krenuo uveče. Zdrastveni bilten u crno-belim taboru je dobar, ako se izuzmu Aleksa Avramović i Alen Smailagić koji tokom ove nedelje imaju kontrolne preglede posle kojih će se preciznije znati kada bi mogli da se vrate na parket.

ABA LIGA, 4. KOLO

Subota:

Budućnost - Cedevita Olimpija 80:74

/Kaba, Bot 18 - Adams 20/

MZT - Studentski centar 92:79

/Kefi 22-Tasić 17/

Nedelja:

Mega - Cibona 93:100 posle produžetka (91:91)

/Grbović 17 - Bundović 28/

Split - Igokea 68:77

/Šorter 18 - Rej 27/

Borac Mozzart - Zadar 91:93

/Novaković 17 - Božić 27/

Ponedeljak:

18.00: (1,10) Crvena zvezda (23,0) FMP (7,50)

21.00: (5,00) Mornar (19,0) Partizan Mozzart Bet (1,20)



tagovi

KK PartizanKK MornarDeron Fets Rasel

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara