Košarkaši Partizana (©Starsport)
Košarkaši Partizana (©Starsport)

Partizan Mozzart Bet već u ovom kolu može da obezbedi plej-of: Navija za Zvezdu, Monako, Efes i Albu

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 16:38

Potrebno je da Valensija, Žalgiris, Baskonija i Olimpija Milano izgube, ali pre svega da crno-beli savladaju Barselonu

Sve je spremno za još jedan spektakl u Štark Areni. Partizan Mozzart Bet dočekuje Barselonu (20.30), sve karte su rasprodate, a najavljena je mogućnost novog obaranja rekorda sezone u Evroligi (postavljen minule sedmice protiv Olimpijakosa sa 20.003 navijača na tribinama).

Imaće izabranici Željka Obradovića snažan vetar u leđa, ali jasno je da ih očekuje još jedan veliki izazov. Katalonci su već obezbedili mesto u plej-ofu, ali to ne znači da će večeras biti bilo kakvog popusta za crno-bele, pošto se bore za što bolji plasman na tabeli i osiguravanje prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa jedna je od četiri koje su osigurale mesto u doigravanju, pored Olimpijakosa, Real Madrida i Monaka. Košarkaši Partizana bi to mogli da urade do kraja 31. runde, ali potrebno je da se dosta stvari poklopi.

Crno-beli bi pobedom zakoračili jednom nogom u doigravanje, a ukoliko Žalgiris (dočekuje Monako u sredu od 18.00), Baskonija (dočekuje Albu od 20.30), Valensija (gostuje Zvezdi u sredu od 19.00) i Olimpija Milano (gostuje Anadolu Efesu od 19.30) pretrpe poraze, mogli bi i matematički da obezbede mesto u plej-ofu.

Obradovićev tim ima bolji učinak u međusobnim okršajima sa Efesom, Baskonijom i Žalgirisom, ali ne i Olimpijom Milano i Valensijom. Ima dve pobede više od timova iz Vitorije iz Kaunasa, po tri od prvaka Evrope iz Istanbula, italijanskog šampiona i tima iz Fontete. U slučaju da se gore navedeni scenario obistini, crno-beli bi imali učinak 18-13 i po tri pobede više od Baskonije, Žalgirisa i Anadolu Efesa, uz bolji međusobni skor od pomenutih ekipa, kao i četiri u odnosu na Olimpiju i Valensiju, na tri kola do kraja.

Što se tiče Crvene zvezde, utisak je da bi sa skorom 13-17 trebalo da dobije sve utakmice do kraja kako bi mogla da se nada senzacionalnom plasmanu među osam najboljih. Prva stanica na tom putu je Valensija koju je već savladala u prvom delu sezone na strani (77:75). Trijumf bi crveno-belima omogućio da steknu prednost u odnosu na sastav Aleksa Mumbrua i potencijalno ih približio na pobedu zaostatka za osmom pozicijom.

Da bi se to desilo, Baskonija i Žalgiris moraju da da izgube, ali u toj situaciji problem pravi činjenica da timovi iz Vitorije i Kaunasa imaju bolji međusobni skor u susretima sa sastavom Duška Ivanovića, te je neophodno da u konačnom bilansu ima trijumf više. Situaciju komplikuje i činjenica da od svih ekipa koji je razdvajaju od osmog mesta, Zvezda ima prednost samo nad Efesom i negativan bilans u okršajima sa Virtusom (13-17) i Milanom (14-16), kao i pomenutim sastavima iz Španije i Litvanije (po 15-15 učinak).

Težak put je pred srpskim i regionalnim šampionom, ali činjenica da je u minulom kolu ostavio najbolji napad Evrolige na 23 poena ispod proseka i slavio, ukazuje da se neće predati.

Kada se podvuče crta, Zvezda i Partizan će u 31. kolu sa posebnom pažnjom pratiti i susrete između Anadolu Efesa i Olimpija Milano (utorak, 19.30), Baskonije i Albe (utorak, 20.30), Žalgirisa i Monaka (sreda, 18.00), a crno-beli će u nadi da mogu i do petog mesta, u slučaju trijumfa nad Barselonom, definitivno ispratiti i dešavanja iz Madrida, gde u poslastici za kraj runde Real dočekuje Fenerbahče (20.45).


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaBaskonijaŽalgirisAnadolu EfesOlimpija MilanoKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara