Crno-beli napadaju Trento
Crno-beli napadaju Trento

Partizan napada četvrtfinale Evrokupa

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.03.21. | 08:01

Mogao bi u plej-of već večeras ako savlada Trento (20h), ali uz to Metropolitan bude bolji od Lokomotive

Partizanova sezona može da se svrsta u kategoriju “vrlo loše”, ali bi crno-beli večeras mogli toliko da profitiraju da mogu značajno popraviti krvnu sliku. Izabranici Saše Filipovskog gostuju Trentu i ukoliko uspeju da dobiju, a uz to nešto ranije Metropolitan bude bolji od Lokomotive u Francuskoj, Parni valjak će obezbediti prolazak u četvrtfinale Evrokupa.

Što je samo po sebi prilično dobra stvar, posebno gledajući kako se kretala ova malerozna sezona. I zato ovaj meč možemo nazvati utakmicom sezone za Partizan.

Izabrane vesti

Ipak, treba reći da crno-beli desetkovani igraju na gostovanju Trentu. Markus Pejdž bi trebalo da bude u sastavu (oporavlja se od povrede Ahilove tetive), bio bi veliko pojačanje. On je bio sa timom i u Zadru, ali nije igrao.

Sa druge strane, u Beogradu su ostali Novica Veličković (zglob), Vil Mozli (povreda mišića) i Erik Mika koji je imao problema sa laktom. U celoj toj seriji problema dogodio se i novi. Rade Zagorac se povredio u Zadru, ali kako smo mogli da čujemo, nije u pitanju teža povreda i trebalo bi da zaigra protiv Trenta.

"Mi, kao i oni, imamo skor 2-2, s tim što smo ih u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tako ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, što nam je i krajnji cilj. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u plej-of Evrokupa. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, u napadu, odbrani i individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo", rekao je Uroš Trifunović u najavi utakmice.

S obzirom da crno-beli imaju problema sa unutrašnjim igračima, verovatno ćemo Dangubića i Zagorca gledati na poziciji četiri, a to bi značilo da bi i Trifunović mogao da dobije veću minutažu. To je odlično iskoristio u Zadru.

Naravno, kada se dođe do ovog dela takmičenja, popularne su kalkulacije. Pogledajmo neke od njih…

Pre svega, Partizan do plej-ofa može već večeras, ukoliko savlada Trento, a Lokomotiva izgubi u Parizu. Tada bi bio drugi sa skorom 3-2, iza Metropolitana (4-1), uz pobedu više od Italijana. Crno-beli sigurno idu dalje sa dve pobede u naredna dva kola, a ukoliko Lokomotiva bude bolja od Metropolitana u sledećem kolu, srpski klub bi u četvrtinale mogao i kao osvajač grupe. Čak i Trento ima šansu da prođe dalje ako savlada Partizan sa više od 28 razlike, a Metropolitan dobije Lokomotivu. Međutim, pitanje je koliko je to realno.

Timovi koji u četvrtfinale odu iz ove grupe, "ukrstiće" se sa ekipama iz Grupe H u kojoj su Uniks, Andora Gran Kanarija i Mornar (1-3). Zbog toga je važno i ko će sa koje pozicije u četvrtfinale.

Stanje je takvo kakvo jeste, Partizan će desetkovan igrati jednu od najvažnijih utakmica sezone.

Ako kažemo da Partizanu ne cvetaju ruže u poslednje vreme i da ima tri poraza na poslednje četiri utakmice, onda je Trento još u goroj poziciji sa četiri poraza na poslednjih pet utakmica. Ipak, nadaju se u italijanskom klubu da bi mogli nešto više da urade protiv crno-belih.

"Protiv Partizana će prvi prioritet biti da odgovorimo fizički na visokog protivnika. Videli smo prvi meč sa njima, unutrašnji igrači su veoma snažni i tehnički jaki, sa Tomas, Mikom, Mozlijem i ekspertom Veličkovićem. Esencijalno će biti da iskontrolišemo skokove. Moramo bolje i u odbrani. Trebalo bi generalno da budemo mnogo borbeniji u utakmicama. Defanziva i agresivnost su veoma važni delovi na koje treba da se fokusiramo", rekao je Molin.

Sa druge strane, Partizan se nada da će uspeti da nadomesti izostanak povređenih igrača.

"Za pobedu je potrebna vrhunska odbrana i koklektivna igra. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, sa pokretljivim peticama i četvorkama koji šutiraju dobro za tri poena, ali imaju i dosta kreatora koji mogu da igraju '1 na 1'. Treba da odigramo hrabro, disciplinovano, mladi će doprineti elanom i energijom i imaće šansu da pomognu ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak povređenih igrača", poručio je Filipovski.

Partizan je pustio niz vodu ABA ligu za ovu sezonu, ostao je bez Kupa Radovoja Koraća, tako da mu je ovo poslednji voz da spase sezonu i izvuče nešto iz nje. Ukoliko uspe da prođe u četvrtfinale, to će baciti potpuno drugačije svetlo na sezonu.

Ide poslednji voz ka crno-belima. Da li će ga “uhvatiti”?

EVROKUP, Top 16 - 5. kolo

Sreda

18.45: (2,55) Metropoliten (14,5) Lokomotiva Kubanj (1,60)

20.00: (1,60) Trento (14,5) Partizan (2,55)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Ognjen JaramazEvrokupKK TrentoKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara