Detalj sa prethodne utakmice (©ABA Liga)
Detalj sa prethodne utakmice (©ABA Liga)

Partizan razmišlja o šestoj pobedi zaredom - prepreka je Igokea

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 09:31

Meč sa timom iz Laktaša zakazan za 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Teško da postoji gori trenutak za neku ekipu u ABA ligi da dođe na noge Partizanu. Četa Željka Obradovića u ovom momentu je u velikom usponu forme posle velikog kiksa u Evrokupu protiv Lijetkabelisa. Od tada crno-beli su nadigrali Budućnost i Metropolitan čime su pokazali da su u punom zamahu pred ključan deo sezone. Već smo stigli do 23. kola regionalne lige, a Partizan u subotu od 19.00 dočekuje Igokeu.

Tradicionalno mečevi ove dve ekipe umeju da budu izuzetno neizvesni. Dovoljno je samo da se pogleda prethodni meč iz decembra prošle godine kada je Partizan morao istinski da se namuči kako bi izvukao pobedu 79:68.

Izabrane vesti

Partizan je trenutno u seriji od pet trijumfa u ABA ligi, a Obradović otkriva šta je sve potrebno kako bi se pobednički niz produbio.

"Ono što bih voleo je da dočekamo ekipu Igokee na način kako su oni dočekali nas. Da im uzvratimo gostoprimstvo pošto to u svakom smislu zaslužuju. Što se same utakmice tiče, sećamo se da je bila izuzetno teška, kada je Igokea bila na pragu pobede i da su pobedili, to bi bilo zasluženo. To iskustvo koje imamo da igramo protiv izvanredne ekipe koja je spremna da menja odbrane, koja je spremna da igra na različite načine u napadu i da koristi razne opcije. Prema tome, mislim da smo probali da se pripremimo i da shvatimo da igramo protiv izuzetno dobrog protivnika. Još jednom nadam se da će svi koji vole košarku da dođu i da odlgedaju jednu dobru košarkašku utakmicu".

Jedan od igrača koji je u strahovitom usponu forme je Aleksa Avramović čija se partija protiv Crvene zvezde još uvek prepričava.

"Gledali smo na skautingu prošli meč, Alenova trojka je bila izuzetno važna. Sada kada poredimo obe ekipe, mi imamo Lesora, oni nemaju Starka koji je bio najbolji igrač. Ne znam da li se Dalibor Ilić oporavio, imao je problema sa petom. Mi smo sigurno kvalitetniji tim. Posle tri velike utakmice i tri pobede protiv Zvezde, Budućnosti i Metropolitansa, na nama je da se dovoljno motivišemo i da pred našom publikom izađemo i pobedimo Igokeu kako bi nastavili naš niz", izjavio je Avramović.

Daleko od toga da Igokea stiže u Beograd bez ambicija. Klub iz Laktaša je trenutno peti na tabeli.

"Imamo neki svoj cilj i na dobrom smo putu da ga ostvarimo. U zadnjih pet utakmica ostvarili smo četiri pobede koje su nas u dobroj meri približile poziciji koja vodi u plej-of i to bi bio veliki rezultat za nas, počinje trener Igosa Dragan Bajić i u istom dahu nastavlja: "Nećemo stati, pokušaćemo da do kraja lige ostvarimo što bolji rezultat. Gostovanje Partizanu, to je tim koji je odličnoj formi i pobedli su nekoliko izuzetno jakih protivnika u poslednjim utakmicama. Ono na šta mi moramo obratiti pažnju na ovoj utakmici je ta agresivna odbrana po čitavom terenu gde mi moramo biti maskimalno skoncetrisani, da ne dozvolimo veliki broj izgubljenih lopti i da ostvaruju lake poene iz kontranapada. Druga stvar je njihov ofanzivni skok, koji iz drugog ili trećeg napada uspevaju da ostvare dosta poena. Moramo dobro obratiti pažnju na to, i da neke stvari gdu su jako moćni svedemo na minimum ako želimo da ostvarimo nešto pozitivno. Imaju dosta širine i dosta su opasni, imaju dosta kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Da možemo da odbranimo sve, sigurno da ne možemo, fokusiraćemo se na glavne okosnice njihovih napada i njihovih sistema, a mi ćemo pokušati da odgovorimo u najboljoj meri".

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

17.00: (3,50) Zadar (16,0) Cedevita Olimpija (1,35)

19.00: (1,17) Partizan (20,0) Igokea (5,50)

21.00: (5,00) Studentski centar (19,0) Budućnost (1,20)

Nedelja

12.00: (1,60) Mega Mozzart (14,5) Mornar Bar (2,55)

17.00: (2,30) Krka (14,5) FMP (1,70)

Ponedeljak

16.00 Borac - Split

19.00 Cibona - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanIgokea

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara