Gregor Glas (MN Press)
Gregor Glas (MN Press)

Partizan s pola gasa uz rafal Glasa i sjajnog Miletića razbio Split sa 60 poena razlike!

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.01.22. | 20:04

Crno-beli iskoristili zicer i upisali novi ubedljiv trijumf u regionalnom šampionatu

Doputovao je Split u Beograd sa osmoricom igrača, virus korona je desetkovao Žute i stavio ih u prilično nezgodnu poziciju pred gostovanje u Štark Areni. Sudarili su se sa jednim od favorita za titulu u ABA ligi, kojeg problemi sa Kovidom 19 takođe nisu zaobišli (Nemanja Dangubić i Aleksa Avramović pozitivni), ali je situacija u crno-belim redovima ipak bila povoljnija, što su puleni Željka Obradovića uspeli da iskoriste. Slavili su više nego ubedljivo, ponovo prebacili stotku (u minulom kolu brojali do 103 protiv Zadra) i upisali 12. recku u regionalnom prvenstvu – 109:49.

Split je došao sa osmoricom, a uglavnom igrao sa sedmoricom – tek u finišu je mladi Ante Perukušić dobio priliku. Dok su Šenon Šorter, Karlo Žganec, Roko Ukić i društvo imali snage, uspevali su da pariraju Partizanu. Domaćin je na momente delovao i dekoncentrisano, pa su gosti uspevali da pariraju na startu susreta, ali posle izjednačenja sredinom prve četvrtine (12:12) igrao je samo jedan tim. Pronašli su Obradovićevi puleni ritam, raspucao se Gregor Glas, minute odlično koristio Dušan Miletić i od početka druge deonice pa do kraja susreta razlika je konstantno rasla. Sve je bilo jasno već posle 20 minuta košarke, s ozbirom da su gosti dali pet poena u drugom kvartalu (17 za poluvreme), te je Partizan na odmor otišao sa nedostižnih 34 poena prednosti.

Izabrane vesti

Davali su gosti znake života u trećem kvartalu, imali motiva da makar izbegnu težak poraz, ali su ponovo posle određenog vremena ostali bez snage… Sa sedmoricom igrača Split je teško mogao bolje, a Obradović je iskoristio situaciju da odmori ključne igrače i da više prostora mlađima. Bilo je i atraktivnih poteza, odbrana crno-belih je konstantno bila na visokom nivou, pa je razlika uporno bila u uzlaznoj putanji, sve do konačnih +60.

Glas je odigrao još jedan sjajan meč. Momak koji je ispod svih radara stigao u Humsku iz Dinamika nastavlja sa odličnim partijama, a večeras je ubacio 19 poena, uz sjajnih 4/6 van linije za tri poena. Dušan Miletić je odlično iskoristio ukazanu šansu, pa je za 18 minuta ubacio isto toliko poena uz čak 10 skokova. Njih dvojica će podeliti nagradu igrača utakmice, s ozbirom da su imali po 27 indeksnih poena.

Dvocifreni su bili i Kevin Panter sa 14, Dalas Mur sa 12, kao i Jam Madar, Zek Ledej i Balša Koprivica sa po 10 poena. U poraženom sastavu je do dvocifrenog učinka stigao samo Šenon Šorter - 17 poena.

Panter je sjajno otvorio meč i ubacio prvih sedam poena, ali je onda stao - kao i kompletan napad Partizana. Bilo je loših poteza, izgubljenih lopti, šuteva iz neizrađenih pozicija, što je borbeni rival umeo da iskoristi i posle trojke koju je na nešto manje od četiri minuta do kraja perioda ubacio Vuko - izjednači. Iako su crno-beli delovali dekoncentrisano na momente, razlika u kvalitetu, ali i činjenica da se Splitova petorka istrošila omogućili su im da na odmor odu sa viškom od pet poena - 17:12.

Uspeo je Obradović tokom pauze da razbudi svoje izabranike, pa je za samo 40 sekundi stigao do dvocifrenog suficita, posle pet vezanih poena Glasa. Ostajali su gosti polako bez goriva, što je Partizan znao da iskoristi, pa je iz minuta u minut uvećavao prednost. Glas je nastavio da pogađa, priključio mu se Koprivica sa par dobrih poteza, dok rival na drugoj strani nije imao rešenja za odbranu crno-belih. Posle šest minuta igre rezultat u drugoj četvrtini bio je 20:3, a ukupna prednost Obradovićevih pulena je iznosila prilično nedostižnih 22 poena. Nisu se tu zaustavili, priliku je dobio i mladi Miletić i vrlo dobro je iskoristio, pa je Partizan posle 20 minuta košarke vodio sa 51:17. Gosti su u drugom periodu postigli pet poena...

Napunili su izabranici Srđana Subotića baterije tokom pauze, pa su pronašli i napadački ritam u nastavku, ali Partizan nije posustajao. Imao je odgovor na svaki dobar napad rivala, bilo je i atraktivnih poteza, pa je zaliha nastavila da raste. Posle 30 minuta košarke crno-beli su imali +45 (83:38).

Sve je odavno bilo jasno u Areni, pa je u poslednjem kvartalu opao i ritam, ali su mladi Partizanovi igrači i dalje bili gladni i željni dokazivanja, pa je prednost crno-belih i dalje išla uzlaznom putanjom, a ponovo je prebačena i margina od 100 poena.

PARTIZAN - SPLIT 109:49

/17:12, 34:5, 32:21, 26:11/

Dvorana: Štark Arena (Beograd). Sudije: Igor Dragojević, Radoš Savović, Tomislav Stapić

Partizan: Kuruc 3, Panter 14, Ledej 10, Zagorac 5, Koprivica 10, Miletić 18 (10sk), Mur 12, Glas 19, Lesor 8, Madar 10

Split: Runjić 9, Žganec 6, Ukić 5, Vuko 7, Čampara 5, Perkušić, Šorter 17, Barič

 ABA LIGA - 15. KOLO

Sreda

Partizan - Split 109:49

Subota

17.00: Igokea - FMP

19.00: Cedevita Olimpija Borac

21.00: Mornar - Krka

Nedelja

12:00: Mega Mozzart - Cibona

19.00: Budućnost - Crvena zvezda

Sreda

16.00: Zadar - Studentski centar



tagovi

Dušan MiletićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara