Sašo Filipovski (©Starsport)
Sašo Filipovski (©Starsport)

Partizan se dogovorio sa Filipovskim, potpis do kraja nedelje

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.11.20. | 16:59

Sitnice ostale do ugovora

Novi trener košarkaša Partizana biće Sašo Filipovski. Trener rođen u Ljubljani i čelnici crno-belih postigli su usmeni dogovor, saznaje MOZZART Sport.

Ostale su još sitnice do konačnog dogovora, a očekuje se da i one budu usaglašene do kraja nedelje, kada bi Filipovski došao u Beograd na potpis ugovora i zvaničnu promociju.

Izabrane vesti

Filipovski se pominjao i pre nekoliko dana kandidat broj jedan za posao trenera Partizana, a onda je u trku ušao Aleksandar Džikić. Na kraju je, ipak, pobedio Slovenac, koji će se posle sedam godina vratiti poslu u ABA ligi.

Budući trener crno-belih je karijeru počeo u Olimpiji, potom je vodio Turov, Lokomotivu Rostov, Lotomatiku Romu, Zelenu Goru, Banvit, a poslednji angažman mu je bio u Monaku. Kao šef struke Olimpije, Filipovski je osvojio na slovenačkoj sceni sve što se osvojiti moglo, dok je u inostranstvu jednom osvojio duplu krunu u Poljskoj i još jedan kup naredne godine, a pobednik Kupa je bio i u Turskoj.

Partizan je ostao bez trenera nakon poraza od Burža u Evrokupu, kada je smenjen Vlado Šćepanović. Meč sa Igokeom u Laktašima vodio je Milivoje Lazić, pomoćni trener.

Piše: Đorđe Matić


tagovi

KK PartizanSašo FilipovskiABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara