Smailagić na meču protiv Mege Mozzart (© ABA liga)
Smailagić na meču protiv Mege Mozzart (© ABA liga)

Partizan traži naplatu duga u podne na Novom Beogradu protiv Mege Mozzart

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 07:48

Mega Mozzart od 12 dočekuje Partizan u 26. kolu regionalne ABA lige

Vreme je za naplatu dugova kada je Partizan u pitanju. Crno-beli u vrlo specifičnom treminu u podne igraju na Novom Beogradu protiv Mege Mozzart. Mlada ekipa Vladimira Jovanovića je ove sezone napravila najveću seznzaciju kada je u Pioniru šokirala četu Željka Obradovića.

Škuči Smit je bio u ulozi heroja, pošto je u poslednjoj sekundi pogodio trojku i naneo treći poraz crno-belima u ABA ligi.

Izabrane vesti

Od tog meča se dosta toga izdešavalo. Mega Mozzart je imala velikih problema sa povredama, nanizano je nekoliko poraza, ali sada mladi tim Mege u ovaj meč ulazi posle pobede.

12.00 (5.00) Mega Mozzart (19.00) Partizan (1.20)

Što se Partizana tiče, meč nema rezultatski značaj jer je drugo mesto na tabeli obezbeđeno, a Zvezda je previše pobegla na prvoj poziciji. Sada je cilj samo jedan - naplata duga.

Jedan od najboljih na tom meču u crno-belom sasatavu bio je Alen Smailagić, koji je svestan šta se dogodilo u prvom okršaju.

"Zadužili su nas. Prošli put su nas malo i zatekli nespremne, a malo smo se i mi opustili jer su mlađa ekipa od nas. Ne kažem da smo mi 'matori', i mi smo mladi ali imali su više energije, više volje, mi smo se nekako malo opustili ali to se ovog puta neće dogoditi. Znamo zašto idemo tamo, idemo na pobedu i nadamo se da ćemo to ostvariti", poručio je Smailagić

Željko Obradović je imao jasnu poruku za svoje izabranike.

"Odigrali su veoma dobru utakmicu protiv nas u Pioniru. Sve se zna o Megi. Mlada ekipa, puna energije i motivacije. Ono što mi moramo da shvatimo je da imamo najmanje istu motivaciju kao i oni u toj utakmici i da probamo da odigramo n anačin kao što smo to uradili u poslednjoj utakmici", istakao je Obradović

Do kraja ligaškog dela Partizan ima da odigra još jedan meč - zaostali protiv Cibone u Beogradu. Posle toga počinju pripreme za najbitniji deo sezone. Prva velika prepreka je Bursa u osmini finala Evrokupa.

Krilni igrač Mege Nikola Jović je istakao da njegova ekipa mora pre svega da bude koncentrisana u odbrani i sa pravom energijom na terenu.

"Nakon jednog teškog perioda gde smo vezali nekoliko poraza, uspeli smo da se vratimo na pobedničku stazu pobedom u Zadru. Sada nas očekuje jedna vrlo teška utakmica protiv ekipe koja je sigurno jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Siguran sam da će utakmica protiv Partizana biti vrlo zanimljiva i mislim da smo pokazali da možemo da pariramo i najboljim ekipama u ligi. Ključ nase igre će sigurno biti u odbrani koja nam je bila problem u prethodnom periodu, ali ako u tom segmentu budemo skoncentrisani i sa pravom energijom, verujem da ćemo imati šanse da se borimo za pozitivan ishod", izjavio je Jović.

ABA LIGA

26. KOLO

PETAK

Split - Zadar 80:92

/Kovačević 24 - Karter 15/

SUBOTA

19.00 Mornar - Studentski centar 82:88

/Jeremić 23 - Kamenjaš 25/

NEDELJA

12.00 (5.00) Mega Mozzart (19.00) Partizan (1.20)

17.00 (1.07) Igokea (25.00) Krka (8.50)

19.00 (1.15) Cedevita Olimpija (20.00) Cibona (6.00)

PONEDELJAK

18.00 Crvena zvezda - FMP

21.00 Budućnost - Borac



tagovi

KK PartizanMega Mozzart

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara