Partizan udario u tvrdo, ali preživeo - AEK pao u Areni

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.19. | 19:54

I to posle minusa crno-belih od 14 poena na poluvremenu

Pobeđivao je Partizan redom tokom priprema, nije doživeo nijedan poraz, večeras se u Areni protiv AEK-a kockao da dođe do prvog. Na kraju je uspeo da dođe do preokreta i savlada grčki sastav rezultatom 86:80. Prvi put su igrači Andree Trinkijerija igrali pred Grobarima i na kraju nisu dopustili da se loše prikažu.

Nova utakmica - nova pobeda! Veoma dobra pobeda za crno-bele jer su morali da jure zaostatak od 14 poena na poluvremenu. Prvo poluvreme je bilo baš loše za Partizan, u trećoj deonici je tim Andree Trinkijerija značajno popravio utisak, a poslednja deonica je donela potpuni preokret! Čisto da crno-beli nastave seriju nepobedivosti. Na kraju šest razlike na strani crno-belih.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Partizana bio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, 14 je dodao Tomas, a po 13 Volden i Parahovski. Zagorac je meč završio sa 11 poena. Kod AEK-a je Kit Lengford ubacio čak 26 poena, a Stefan Janković je meč završio sa 12 poena.

PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 11, Pejdž 3, Gordić 9p, 8as, Parahovski 13p, 6sk, Jaramaz 15p, Veličković, Janković 2, Tomas 14, Pejners, Mozli 6

AEK: Kendrik 5, Lengford 26, Tsalmpuris 9, Mačijulis, Kaklamanakis 3, Hrisikopulos 7, Gikas 2, Mavroeidis 7, Sent Ros 5, Prapas, Janopulos 4, Janković 12

Partizan na ovom meču nije računao na Stefana Birčevića koji je dobio šansu da se malo odmori posle Svetskog prvenstva, Markus Pejdž se našao u 12, kao i mladi Dušan Miletić, ali i Nikola Janković koji se vratio u sastav posle par mečeva pauze.

Prvo poluvreme je bilo vrlo loše za Partizan, pre svega zbog slabe igre u odbrani. Kao da je malo atmosfera i prisustvo Grobara uticalo na ekipu, a AEK je igrao dosta rasterećenije i uspeo je da za 20 minuta igre ubaci 52 poena što je previše.

Nije Partizan bio toliko loš u napadu, dao je 38 poena u prvom poluvremenu, ali je bio veliki problem što su se gosti raspucali u drugoj četvrtini i pobegli na 14 poena prednosti na velikom odmoru. U prvoj deonici je bilo 27:27, međutim popustila je defanziva Partizana i to se odmah osetilo na rezultatu.

Pokušavao je trener Andrea Trinkijeri da probudi svoje pulene, pokazivao je kraj aut-linije da mora da se igra bolje u defanzivi, ali to se nije dogodilo. Uz tanak šut sa poludistance, te promašaje sa linije za slobodna bacanja, nije to bilo dobro izdanje Partizana na kakvo smo navikli tokom ovog pripremnog perioda.

AEK je sa druge strane dobro u par navrata pre svega zbog svoje fizičke snage pravio problem crno-belima, pa je dolazilo do iznuđenih šuteva Voldena i Gordića, te promašaja Jaramaza, i ne tako uspešne igre Parahovskog ispod koša.  

Rade Zagorac i Rašon Tomas su bili najefikasniji u redovima Partizana u prvih 20 minuta, a Lengford pre svega (3/3 za tri), a potom i Stefan Janković (Partizanov igrač na pozajmici u AEK-u, dobio aplauze od navijača) su pogodili neke šuteve sa druge strane i Partizan je bio u situaciji da mora da juri zaostatak. Bio je u situaciji u kakvoj se nije našao do sada u pripremnom periodu. Ali se na kraju dobro snašao.

Partizan je posle pauze zaigrao bolje, uspeo je da se približi AEK-u i da u poslednju deonicu uđe sa aktivnim rezultatom i minusom od pet poena (63:68). Pokazali su crno-beli da mogu mnogo bolje nego u prvih 20 minuta pred oko 3.000 svojih navijača.

Na kraju su i slavili. Za aplauze navijača u Areni. Nadaju se sigurno igrači da će ovo biti česta slika predstojeće sezone.

Partizanu sledi put na ABA Superkup koji će biti igran od 26. do 29. septembra u Zagrebu.

FOTO: Dragana STJEPANOVIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara