Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan već potrošio sve džokere

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.12.20. | 09:42

Čeka nas vrlo zanimljiv duel u Hali Sportova, Parni valjak čeka talentovanu Megu (19h)

Partizan je potrošio sve džokere ove sezone u ABA ligi i skoro da više sebi ne sme da dopusti poraz ako želi u plej-of Jadranske lige. Zato ćemo od 19 časova imati priliku da gledamo vrlo interesantan duel u kom Parni valjak čeka talentovanu Megu na čijoj je klupi bivši trener crno-belih, Vlade Jovanović.

Ova utakmica će se suštinski igrati na neutralnom terenu, ako tako možemo da kažemo, jer i jedni i drugi ove sezone kao domaćini igraju u istoj dvorani. A neće biti prisutni navijači.

Izabrane vesti

Partizan ima skor 4-5. Bolji od Parnog valjka su Crvena zvezda sa 8-1, Mornar sa 7-1, Mega sa 7-2, Igokea sa 6-2, Cedevita sa 5-1 i Budućnost sa 6-0. I svi oni sa manje ili jednako odiranih utakmica od Parnog valjka. Mnogo bi jasnije bilo da svi imaju isti broj utakmica, ali već ovako deluje dovoljno loše po Parni valjak.

Još jedna negativna stvar za Partizan je što je izgubio i od Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara, Igokee… Zato je mnogo bitno po ekipu Saše Filipovskog da ne izgubi i od Mege koja će joj biti jedan od direktnih konkurenata.

Sa druge strane, Mega sa bivšim trenerom Partizana,Vladom Jovanovićem, beleži fenomenalne rezultate, ima mladu ekipu, ima dvojicu supertalentovanih igrača u vidu Filipa Petruševa i Marka Simonovića. I biće zanimljivo videti na koji će način crno-beli da brane ova dva košarkaša.

U toj nameri bi Vil Mozli trebalo da ima veliku ulogu. Partizanu ne odgovaraju protivnici koji su jaki u reketu, a Mega je upravo takva. S tim da ima i iskusnog organizatora Milenka Tepića na mestu plejmejkera.

O svemu tome pričao je i Filipovski.

"Mega ove godine ima sjajnu ekipu, dobro su uigrani i imaju odličnog trenera koji zna košarku. Imaju mlade igrače koji dobro prate taj sistem - brzi su, imaju raznolikost u napadu. Neugodan su protivnik i moraćemo da odigramo vrlo dobru odbranu kako bismo sprečili njihov kontranapad i u napadu moramo da što kozistentnije razvučemo svoju igru na svih 40 minuta. Čeka nas izazov da protiv tako mlade ekipe igramo precizno”, rekao je Filipovski.

Partizan je dobio čak 12 poslednjih susreta protiv Mege, imao odličan niz, ali će ovoga puta Parni valjak morati dobro da se pomuči kako bi izašao na crtu sjajnoj i poletnoj Megi. Zaista Mega igra odlično, a to je pokazala i protiv Zvezde u neizvesnom okršaju.

Sašo Filipovski već uveliko računa na Ognjena Jaramaza što je prilično “pojačanje” za crno-bele na poslednja dva meča, a polako se u sistem uvodi i Erik Mika, mada je utisak da on mora daleko bolje da igra u odnosu na sve što je do sada pokazao.

"Ekipa Mege igra vrlo dobro ove sezone, imaju centarski par koji igra fantastično i iskusnog pleja Tepića koji vodi ekipu. Prikazali su fantastične partije i u taj meč moramo da uđemo sa velikim respektom, iako su mlada ekipa. Mi dolazimo iz još jedne važne pobede u Evrokupu, mislim da nam je forma u usponu i da smo favoriti u ovom meču. Moramo da pobedimo, s obzirom na naše ciljeve u ABA ligi. To je veliki izazov, ali trudimo se da nas to ne opterećuje već da nas motiviše”, rekao je Jaramaz u najavi meča.

Vlade Jovanović je vodio Partizan, bio pomoćnik Dušku Vujoševiću, a sada će voditi Megu protiv crno-belih.

Radi se o veoma dobrom timu koji je zbog povreda i izostanka veoma važnih igrača imao rezultatsku krizu. Povratak povređenih igrača je doneo bolje rezultate tako da posle poslednje utakmice u Evrokupu i matematički su obezbedili prolazak u Top 16 fazu. Sašo kao veoma dobar i iskusan trener je za kratko vreme uspeo da konsoliduje ekipu i u većini mečeva da iz njih izvuče maksimum. Sigurno da sa trenutnim skorom u ABA ligi nisu zadovoljni i pored dva tesna poraza u poslednja dva kola, daće sve od sebe da se vrate na pobednički kolosek”, rekao je Jovanović.

Marka Simonovića smo istakli kao jednog od najvažnijih igrača Mege.

Partizan je sigurno u pomalo neočekivanoj situaciji. Nisu krenuli sezonu kako su planirali, ali su jedna vrlo iskusna ekipa koja koja ima plan da se bori za trofej. Za nas je to jedan veliki izazov i spremamo sa da dočekamo tu utakmicu maksimalno fokusirani i spremni. Neće biti nimalo lako, ali mi smo tim koji je pokazao da može da igra sa svima tako da verujem da ćemo to pokazati i ovoga puta”, rekao je Simonović koji je draftovan od strane Čikago Bulsa sa 44. pozicije.

Sudijska trojka ovog meča biće Uroš Obrknežević, Marko Juras i Vladimir Vesković.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Split - Krka 78:80

/Luković 19 - Kemfor 18/

Subota

12.00: FMP - Crvena zvezda

19.00: Partizan - Mega

Nedelja

17.00: Igokea - Zadar

19.00: Budućnost - Mornar

21.00: Cedevita Olimpija - Cibona

Odloženo: Borac - Primorska



tagovi

Sašo FilipovskiKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara