Markus Pejdž (©Starsport)
Markus Pejdž (©Starsport)

Partizan vraća Veneciji milo za drago i beži od 0/3

Vreme čitanja: 4min | uto. 06.10.20. | 11:15

“Beograd je košarkaški hram, srećni smo i ponosni što ćemo imati priliku da igramo protiv ovog velikog i prestižnog tima. Partizan ima visok kvalitet i fizičku snagu, veoma talentovane bekove. Napravljen je tim kako bi se borio za osvajanje Evrokupa”, rekao je trener italijanskog tima Valter de Rafaele

Iako sezona jedva da je počela, Partizan već ima problema. U prve dve utakmice – dva poraza. Parni valjak već pod pritiskom i mnogo bi mu značilo da dobije Veneciju u drugom kolu Evrokupa (20.30, Sportklub 1), te da tako izbegne eventualna tri vezana poraza na startu sezone što bi dodatno unelo nervozu u redove tima.

Ako je poraz od Huventuda bio realnost, ne nešto zbog čega se pale alarmi, uprkos vođstvu od 15 razlike, onda je kiks protiv Borca nešto zbog čega su crno-beli morali da stave prst na čelo i da razmisle kako dalje. To je i posle duela sa Čačanima istakao trener Vlado Šćepanović na kome je sada sve veći pritisak. Možda čak i pritisak moranja. Treći vezani poraz bi sigurno uzdrmao temelje na kojima je Partizan gradio ovu sezonu.

Izabrane vesti

Venecija dolazi u lošem momentu po Partizan, ali crno-beli više nemaju šta da čekaju, moraće da igraju jako protiv ekipe koja je već, pa, godinama na okupu. Prošle sezone su Partizan i Venecija bili zajedno u grupi, a sećamo se da je italijanski tim jedini uspeo da nadigra crno-bele u Beogradu, pa će sada sigurno Partizan biti veoma motivisan da se osveti.

Venecija je sačuvala roster, zadržala je Valtera de Rafaelea na mestu trenera, zadržala je oslonac u vidu Mihaela Bramosa, Ostina Deja, Gašpera Vidmara, Ajzaka Fotua i Mičela Vata koji je prošle sezone bio praktično nezaustavljiv za crno-bele ispod koša.

Mada, nije ni Partizan, mnogo menjao, ako izuzmemo rokadu na klupi.

Partizanova snaga je ostala ista. Gordić, Jaramaz, Pejdž, spoljni igrači koji mogu da poentiraju na različite načine, preuzimaju odgovornost, vole da igraju jedan na jedan. Ne smemo da im dozvolimo da polete od samopouzdanja. Tu su i mladi talenti kao Trifunović, pa Dangubić, atletsko krilo, ide na ofanzivni skok, šutira za tri. Imaju kilograme i centimetre. Pod košem, Nikola Janković, Mozli, Tomas, dobro ih znamo, pa Stefan Janković, centar od 211 centimetra koji pogađa trojke. Sve skupa 14 igrača u rotaciji. Izgubili su prvi meč u Badaloni, pa će pristup utakmici biti od presudnog značaja”, komentariše De Rafaele.

Ipak, biće ovo veliki izazov za Partizan koji se muči sa skokovima, građenjem koša i igrom u reketu, pa će Šćepanovićevi izabranici morati da pokažu da su kadri da igraju i protiv ovakvog tipa ekipa, čija je snaga u igri ispod koša. Italijani inače dolaze sa respektom u Beograd, a trener Venecije imao samo lepe reči o Partizanu.

Beograd je košarkaški hram, srećni smo i ponosni što ćemo imati priliku da igramo protiv ovog velikog i prestižnog tima. Partizan ima visok kvalitet i fizičku snagu, veoma talentovane bekove. Napravljen je tim kako bi se borio za osvajanje Evrokupa”, rekao je Valter de Rafaele.

Šćepanović je rotirao u prve dve utakmice na poziciji četiri, u prvoj je računao na Stefana Jankovića, a u drugoj na Novicu Veličkovića. Brajan Angola je igrao u drugoj, a Rade Zagorac je propustio oba meča zbog problema sa leđima. U prvoj utakmici se inače pojavio u protokolu, ali nije zaigrao.

O utakmici protiv Venecije govorio je i trener crno-belih Vlado Šćepanović.

"Prve utakmice u Evrokupu i ABA ligi su nam pokazale gde se trenutno nalazimo i koji pravac moramo da zauzmemo u budućnosti. Venecija je dobra ekipa, puna iskusnih i kvalitentnih igrača koji već neko vreme igraju zajedno. U prvom kolu su pobedili Uniks i tako potvrdili da će biti ozbiljan pretedent na visok plasman u Evrokupu. Sa druge strane, mi moramo da odigramo mnogo bolje nego u Badaloni i protiv Borca da bismo zabeležili pobedu", istakao je Šćepanović.

Veliki problem Partizanu, čini i činiće, činjenica da će igrati do daljeg bez prisustva navijača, a zna se dobro koliko je to važna stavka. Mada Veneciji ni to nije smetalo prošle sezone da pokaže koliko je nezgodna ekipa i da uzme Partizan skalp usred Beograda.

Italijani su inače na startu Evrokupa savladali Uniks sa 85:78 uz petoricu igrača sa dvocifrenim koštegerskim učinkom. Prednjačli su Majkl Bramos sa 16 poena, te Mičel Vot sa 14. Za vikend je Venecija lagano savladala Kremonu u gostima, tako da su u dobroj formi došli u glavni grad Srbije, a Partizan čeka italijanski sastav u potpuno drugačijem raspoloženju. Mogla bi svakako eventualno dobra utakmica crno-belima mnogo da znači i za nastavak sezone. Zna to iskusni Nemanja Gordić. Večeras pobednik nosi ulog na talonu koji čine bodovi i, što je važnije, doza samopouzdanja.

"Znamo šta nas čeka. Venecija igra agresivno u oba pravca i mi ćemo morati da pokažemo mnogo više nego u prve dve utakmice ukoliko želimo da pobedimo. Iako je početak sezone, ova utakmica nam može u velikoj meri odrediti poziciju u grupi, tako da moramo pronaći način da budemo sutra pravi", poručio je Gordić.

Partizan će i ovaj meč, kao i onaj protiv Borca, igrati u Hali sportova Ranko Žeravica. Sudije će biti dobro poznati Hristos Hristodulu, te Medi Difala i Kristaps Konstantinovs.

EVROKUP - 2. KOLO

GRUPA A

Utorak

18.00: (1,35) Uniks (16,0) Bahčešehir (3,50)

20.30: (1,60) Partizan (14,5) Venecija (2,55)

Sreda

20.45: (2,55) Burž (14,5) Huventud (1,60)

GRUPA B

Utorak

18.00: (2,55) Mornar (14,5) Unikaha (1,60)

20.00: (1,60) Bulonj (14,5) Budućnost (2,55)

Sreda

20.30: (1,30) Breša (16,0) Ulm (3,90)

GRUPA C

Utorak

20.15: (3,05) Antverpen (15,0) Andora (1,45)

Sreda

19.00: (1,25) Monako (17,0) Lijetkabelis (4,40)

20.30: (1,35) Virtus (16,0) Lokomotiva (3,50)

GRUPA D

Utorak

20.00: (1,55) Trento (14,5) Promiteas (2,70)

Sreda

18.30: (1,45) Cedevita Olimpija (15,0) Bursa (3,05)

21.00: (1,35) Gran Kanarija (16,0) Nanter (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK VenecijaEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara