Kvin Kuk u dresu Los Anđeles Lejkersa (Foto: AFP)
Kvin Kuk u dresu Los Anđeles Lejkersa (Foto: AFP)

Partizanov rival i kandidat za osvajanje Evrokupa angažovao NBA pojačanje: Kvin Kuk u Lokomotivi

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.10.21. | 18:10

Dvostruki NBA šampion po prvi put na Starom kontinentu

Lokomotiva Kubanj uz Partizan, Virtus i Valensiju ove sezone važi za jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa. Dodatno se učvrstila u tom društvu novim pojačanjem - ugovor do kraja sezone je sa klubom iz Krasnodara potpisao 28-godišnji plejmejker Kvin Kuk.

Sreda, 20.30: (1,17) Partizan (20,0) Turk Telekom (5,50)

Izabrane vesti

Ovaj američki košarkaš je poslednje četiri godine proveo u NBA, braneći boje Dalasa, Nju Orleansa, Golden Stejta, LA Lejkersa, Klivlenda i Portlanda. Imao je sreću da bude deo šampionskih generacija u Voriorsima i Lejkersima, pa iza sebe ima i dva prstena.

Odigrao je skupa 228 utakmica u najjačoj ligi sveta (zaključno sa 40 plej-of mečeva). Mahom je bio rezervni plejmejker, pa je u proseku beležio svega 3,3 poena u proseku. Ipak, sakupio je veliko iskustvo, naučio i kako se osvajaju titule, pa nema sumnje da će biti veliki adut ekipe Jevgenija Pašutina u pohodu na trofej Evrokupa.

Lokomotiva je slavila na otvaranju drugog po kvalitetu takmičenja na evrosceni (protiv Morabank Andore). Nalazi se i u grupi sa Partizanom, sa kojim će koplja ukrstiti u osmoj rundi Evrokupa (22. decembar, 17.30).

U svojim redovima ima nekoliko sjajnih američkih košarkaša, pa su pre Kuka opremu kluba zadužili igrači poput Grega Vitingtona, Erika Mekoluma, Džonatana Motlija, Stentona Kida, Alana Vilijamsa i Darijusa Tompsona.


tagovi

KK Lokomotiva KubanjKvin Kuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara