Bajern na pragu i drugog sjajnog pojačanja za džabe!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.04.20. | 11:41

Plus će oslabiti konkurenciju

Bajern je na pragu drugog sjajnog pojačanja, a da opet neće morati da potroši ni evro za plaćanje obeštećenja.

Podsetimo, Bavarci su još pre nekoliko meseci za sledeće leto kaparisali besplatan transfer talentovanog golmana Aleksandra Nibela iz Šalkea koji je projektovan kao naslednik Manuela Nojera, a sada su blizu sjajne akvizicije za vezni red po sličnom receptu.

Izabrane vesti

Brojni nemački mediji pišu da su Bavarci blizu dogovora sa čileanskim vezistom Čarlsom Arangizom kojem na kraju sezone ističe ugovor u Bajeru iz Leverkuzena. Popularni Farmaceuti već mesecima pokušavaju da nagovore Arangiza na produžetak saradnje, ali je on do sada odbijao sve ponude i minorna je šansa da će doći do dogovora. Pogotovo sada kada se Bajern zainteresovao za njega.

Bavarci će narednog leta okončati pozajmicu Filipa Kutinja, a klub bi mogli da napuste Havi Martinez i Tijago Alkantara koji na leto ulaze u poslednju godinu ugovora. Pogotovo je izvestan odlazak visokog Baska koji bi mogao da se vrati u domovinu.

Arangiz je polivalentan vezista koji pokriva nekoliko pozicija u veznom redu i bio bi solidno pojačanje za Bavarce. U Leverkuzen je došao pre pet godina posle blistave sezone u brazilskom Internasionalu i sjajnog izdanja na Kopa Amerika. Farmaceuti su ga platili 13.000.000 evra, ali se odmah po dolasku teško povredio i propustio skoro celu sezonu. Ipak, u naredne četiri godine je bio nezamenjiv i postao jedan od cenjenijih veznih igrača u Bundesligi.

Prošlog januara se pominjao kao želja Antonija Kontea u Interu, ali Italijani nisu želeli da plaćaju obeštećenje za igrača kojem uskoro ističe ugovor i prolongirali su pregovore do leta. Izgleda da ih je Bajern prestigao...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara