Partizanu paklen žreb za Evrokup!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 13:38

Crno-beli dobili teške rivale u grupi

Košarkaši Partizana dobili su veoma teške rivale u grupi za narednu sezonu Evrokupa. Crno-beli su na žrebu bili u petom šeširu, a za protivnike su dobili Lokomotivu Kuban, Ritas, Tofaš, Limož i Veneciju.

Najveća mina je, svakako, sačekala Partizan u poslednjem šeširu, odakle je trebalo da dobije, uslovno rečeno, najslabijeg rivala, a zapao mu je novi šampion Italije Venecija!

Izabrane vesti

Lokomotiva Kuban je dobro poznato ime, klub koji je 2013. godine osvojio Evrokup. Prošle sezone na klupi kluba iz Krasnodara bio je bivši trener Partizana Vlada Jovanović. Lokomotiva je i prošle godine bila učesnik ovog takmičenja, a ispala je u četvrtfinalu od Uniksa.

Litvanski Ritas je i prošle sezone bio u grupi sa Partizanom i može se slobodno reći, izbacio je crno-bele iz takmičenje. Pobedom u Beogradu, Litvanci su sebi otvorili put ka četvrtfinalu, a zatvorili vrata srpskom klubu, tako da će Andrea Trinkijeri i njegova ekipa imati priliku da im se naredne sezone revanširaju.

Tofaš je prethodnu sezonu u prvenstvu Turske završio na trećem mestu u regularnom delu takmičenja, iza Efesa i Fenerbahčea, a u plej-ofu je došao do polufinala, gde ga je sa 3:0 eliminisao Fenerbahče.

Interesantno je da su pre godinu dana u istoj grupi Evrokupa bili Lokomotiva Kuban, Tofaš i Limož. Tada su Rusi i Francuzi prošli dalje, dok su Turci završili takmičenje u prvoj fazi. Limož je potom bio u drugoj fazi u grupi sa Crvenom zvezdom i završio je kao poslednji.

Na kraju, Venecija, kao što rekosmo, novi šampion Italije. Bila je treća posle ligaškog dela takmičenja, da bi u plej-ofu eliminisala Trento (3:2), pa Kremonu (3:2) i onda u borbi za titulu nadigrala Sasari (4:3).

Još dva ABA ligaša će igrati naredne sezone u Evrokupu. Vicešampion lige Budućnost je dobila za rivale Unikahu, Galatasaraj, Oldenburg, Trento i Arku, te ne bi trebalo da ima problem da se nađe među četiri najbolja u grupi. 

Teža varijanta je zapala Cedevitu Olimpiju, kojoj će protivnici biti Darušafaka, Uniks, Huventus, Breša i Nanter.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara