Patriotske lekcije Luke Dončića: Mi, Slovenci...

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.08.21. | 11:22

“Zemlja od dva miliona stanovnika je među četiri najbolje na svetu”, napisao na društvenim mrežama as Dalasa

Slovenačka košarkaška reprezentacija je blizu osvajanja medalje, pošto je trijumfom nad Nemačkom stigla do polufinala Olimpijskih igara u Tokiju. Čak i ako ne uzme odličje, što će se teško desiti, Luka Dončić je zaslužio nagradu za liderstvo.

As Dalas Meveriksa nije bio najefikasniji protiv Nemačke (Zoran Dragić je ubacio 27 poena), ali je još jednom demonstrirao da je ovu selekciju Slovenije učinio neuporedivo boljom nego što zapravo jeste.

Izabrane vesti

Pokušao je to da objasni slovenački selektor Aleksandar Sekulić.

“Ovo je posebna grupa momaka. Tu nema ega, samo krvarenje za tim”, poručio je Sekulić.

Zvuči kao fraza, ali je Luka Dončić, kao jedna od najvećih zvezda olimpijskog turnira, nebrojeno puta pokazao kako jedan veliki as treba da se žrtvuje za tim. I kada je mogao da usmeri pogled ka ličnim brojkama, Dončić je to odbijao. Kao u sudaru sa Argentinom, kada je ubacio 48 poena, a zatim odbio želju saigrača da se vrati u igru i sruši olimpijski rekord Oskara Šmita.

Brojne lekcije dao je Luka Dončić tokom turnira u Tokiju. Jedan od najboljih evropskih košarkaša veliki trijumf nad Nemačkom proslavio je i na društvenim mrežama

“Zemlja od dva miliona stanovnika je među četiri najbolje na svetu. Kakav je to osećaj. Mi, Slovenci”, napisao je Dončić.


tagovi

Luka DončićOlimpijske igretokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara