Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Pau Gasol o MVP trci: Timski učinak je trebalo da pravi razliku, Jokić voli ovu igru i bilo bi sjajno da osvoji prsten

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 21:43

Španac prokomentarisao ovogodišnju borbu za prestižno priznanje koje je završilo u rukama Džoela Embida

Mediji iz SAD, zaduženi za biranje najkorisnijeg igrača lige, dodelili su ove godine MVP priznanje Džoelu Embidu. Utisak je da je nagrada mogla da završi i po treći put zaredom u rukama Nikole Jokića, ali se čini da glasači nisu bili spremni da srpskog centra stave rame uz rame sa velikanima Lerijem Birdom, Viltom Čemberlenom i Bilom Raselom, koji su jedini tri puta uzastopno bili proglašavani za najkorisnije u NBA ligi. Zato je trofej Majkl Džordan dobio najbolji strelac lige i centar Filadelfija 76-ersa, prvi put u karijeri.

Vodi se i dalje debata da li je Kamerunac zaista zaslužio da bude ispred srpskog reprezenativca, a svoj sud dao je i legendarni Pau Gasol.

Izabrane vesti

"Ove godine se vodila drugačija diskusija nego ranije jer je Jokić dobio trofej dve godine uzastopno, a Janis dve godine zaredom pre toga. Sada imate Džoela Embida koji je igrao na visokom nivou i jednako je vredan kandidat, a kao što sada vidimo - i pobednik. Čini se da su se svi pitali da li bi Jokić trebalo da bude MVP tri puta zaredom? Ima najbolji učinak na Zapadu, igrao je na istom ili višem nivou nego prethodnih godina. Janis je bio prvi na Istoku. Imao fantastičnu godinu i još jednom igrao na neverovatnom nivou", rekao je Gasol za Eurohoops.

A onda je poentirao.

"Pitanje je da li je Embid trebalo da dobije MVP nagradu ili neko od druge dvojice koji su je jednako zaslužili i uradili isto ili više nego kada su dobijali priznanja? Prema mom mišljenju, kada imate najbolji timski učinak, to bi trebalo da pravi razliku. Seventisiksersi su bili treći, što je odlična pozicija, ali nisu bili na vrhu. Uglavnom igrači iz timova sa najboljim učinkom dobijaju nagradu".

Bitno je da je peti put zaredom priznanje završilo u rukama internacionalnog igrača.

"S druge strane, glasove daje hrpa članova medija. Na njima je da odluče ko je pobednik i ovoga puta su odabrali Džoela. Jasno, veoma sam srećan zbog njega. Kao i zbog činjenice da su to tri internacionalna igrača što dovoljno govori o rastu igre, moći, uticaju i dominaciji internacionalaca".

Oduševljen je Adetokunbom i Jokićem.

"Sjajno mu je sve što Janis radi i kako se nosi, kako predstavlja Milvoki, Grčku i internacionalnu košarku. Isto i kako Nikola Jokić radi to što radi. Nimalo pretenciozno. Ne radi to zbog individualnih priznanja ili većeg statusa. On voli igru, igra je na tako visokom nivou i pravi ogromnu razliku. Videćemo da li je ovo godina u kojoj osvaja prsten, što bi bilo sjajno za Denver i njegovo nasleđe".

Na kraju, zna se šta je najbitnije.

"Čestitam Džoelu. Videli smo svi video kada mu je saopšteno da će dobiti nagradu. Bilo je veoma emotivno za njega i drago mi je. Morate da budete srećni ko god da osvoji nagradu i doživi tako nešto. Na kraju, jeste važna stvar, ali ne i najvažnija. Deo smo timskog sporta i verujem da bi svaki igrač zamenio MVP priznanje za šampionski prsten. To je krajnji cilj", zaključio je Pau Gasol.


tagovi

Pau GasolNikola JokićDžoel EmbidJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara