Penzionisao se Manu Đinobili

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.08.18. | 20:42

Zvanično je objavio svoju odluku

Manu Đinobili je završio igračku karijeru.

Na taj način završila se jedna era pošto je košarka ostala bez jednog velikog igrača koji je četiri puta osvajao NBA ligu.

Izabrane vesti

Đinobili je u svojoj 41. godini rešio da je kraj sa igranjem košarke.
"Danas, kada mi se osećanja mešaju, objavljujem svoje povlačenje iz košarke. Ogromnu zahvalnost dugujem svima - porodici, prijateljima, saigračima, trenerima, stručnom štabu i navijačima. Svima koji su bili uključeni u moju karijeru tokom poslednjih 23 godine. Bila je to neverovatna avantura. Putovanje koje je otišlo dalje od mojih najluđih snova", napisao je Đinobili.

Đinobili je igrao za San Antonio od 2002. godine do ove 2018. godine. Bilo je dosta spekulacija oko toga da li će nastaviti da igra, ali sada više nema dileme. Manu je rešio da je kraj.

Sa Argentinom je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. godine i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine. Dok je igrao u Italiji u Virtusu iz Bolonje osvojio je dva puta italijanski šampionat, a ima u svom CV-ju i jednu Evroligu gde je bio i MVP.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih igrača koji nisu iz SAD-a, a da su igrali u NBA ligi. Bio je odabran i za najboljeg šestog igrača NBA lige 2008. godine.

Đinobili je dva puta igrao na Ol Staru. Fantastičan košarkaš. U najjačoj ligi sveta je nosio samo dres Sparsa kome je ostao veran do kraja, a karijeru je počeo davne 1995. godine.

Ona se danas, u igračkom smislu, završila.

Hvala, Manu.

Foto: Action images

 

 

 

 

 

 


tagovi

Manu Đinobili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara