Pera Božić (Star sport)
Pera Božić (Star sport)

Pera Božić i Lavovi pojeli Đorđa Gagića i Vukove

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.23. | 20:09

Srpski stručnjak nastavio seriju sjajnih rezultata u Evrokupu

Ko kaže da se u Londonu ne igra dobra košarka?

London Lajonsi, kojima sa klupe diriguje srpski trener Petar Božić dele lekcije po Evrokupu. Večeras su zabeležili i četvrtu uzastopnu pobedu. U Viljnusu su pobedili najnoviji projekat litvanske košarke, ekipu Vulvsa – 101:87!

Izabrane vesti

Vulvsi su osnovani pre nešto više od godinu dana, predsednik kluba je bivši Realov as Rimantas Kaukenas, a na klupi sedi Kesutis Kemzuira koji je vodio Himki, Olimpijakos, reprezentacije Litvanije i Letonije... U igračkom kadru su iskusna imena poput Džefrija Tejlora, Đorđa Gagića, Regimantasa Miniotasa...

Litvanci su imali pozitivan odnos pobeda i poraza do danas, ali protiv Božićevih Lavova su dobili lekciju. Držao se domaći tim do druge četvrtine a onda su Ostrvljani ušli u seriju i na poluvreme otišli sa ogromnih 20 razlike (55:35).

U drugom poluvremenu su gosti kontrolisali meč i rezultat, a pred kraj su malo spustili gas i dozvolili domaćima da smanje razliku na konačnih 14 poena razlike.

Kanađanin Konor Morgan je bio najefikasniji sa 22 poena u pobednikom timu, iskusni centar Gejb Olaseni je ubacio 21. Amerikanac Trišon Turman je ubacio 21 za Vulvse, a srpski centar Đorđe Gagić pet poena.

Lajonsima je ovo bila četvrta uzastopna pobeda pošto su pre toga nanizali trijumf protiv Cedevita Olimpije, Alimpijevićevog Bešiktaša i Huventuda u gostima.           



tagovi

Petar BožićLondon Lajons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara