Pešićev spisak za Slovake: Micić, Nedović, Petrušev...

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 10:30

Selektor pozvao 24 košarkaša

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka u februaru nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a u oba termina igraće protiv Slovačke.

Selektor reprezentacije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće dve utakmice. Na spisku su 24 košarkaša, među kojima su i „evroligaši“ Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, ali i igrači iz domaćeg prvenstva, kao što je Dušan Beslać iz Vojvodine - jedan od dvojice debitanata.

Izabrane vesti

Na Pešićevom spisku su:

Dragan Apić (Zjelona Gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Aleksa Avramović (Partizan), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Dušan Beslać (Vojvodina), Nikola Jović (Mega Mozzart), Boriša Simanić (Mega Mozzart), Nemanja Dangubić (Partizan), Balša Koprivica (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Dejan Todorović (Tenerife), Radovan Đoković (Borac), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Đurišić (Mega Mozzart), Jovan Novak (Fuenlabrada), Aleksa Uskoković (Mega Mozzart), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Filip Petrušev (Anadolu Efes), Rade Zagorac (Partizan).

U odnosu na prve dve utakmice kvalifikacija na spisku nema kapitena Miloša Teodosića, koji se još nije oporavio od povrede. Među reprezentativcima je ponovo svoje mesto pronašao Dejan Todorović koga dugo nije bilo ni u nacionalnom timu, a ni na parketu generalno, zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta. Istu povredu je imao i Radovan Đoković, koji se nedavno vratio na teren u dresu čačanskog Borca, a sada mu je stigao prvi poziv za seniorsku reprezentaciju. Sigurno da će obojici značiti prilika koju im je pružio selektor Pešić.

Prvu utakmicu protiv Slovačke reprezentacija Srbije će igrati 25. februara u Beogradu, dok će drugi susret odigrati u 28. februara u Levicama.

Posle dva kola Srbija je na trećem mestu grupe sa pobedom i porazom, gleda u leđa Belgiji i Letoniji, dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara