PET NA PET - Stefan Pot: Između klarineta i basketa izabrao sam kraljicu igara

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 09:06

Srpski košarkaš pamti srebro sa Svetskog prvenstva u Češkoj!

Skoro pa dvometraš Stefan Pot igra na poziciji beka. Uz klarinet zavoleo je i košarku. Igračku karijeru započeo je u subotičkom Spartaku, a potom su se nizali klubovi poput Vojvodine, Asesofta, Metalca, zemunske Mladosti, Partizana i sad FMP-a.  Sa mlađim nacionalnim selekcijama ima tri odličja, srebro i dve bronze. Bio je i šampion Rumunije sa Asesoftom. ZaFMP je u ABA ligi prosečno postizao po 15.89 poena.  Bio je učesnik MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne, sad i gost rubrike “Pet na pet”.

1. Da li ste svojevremeno pored košarke imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Moja prva ljubav je bio saksofon, ali sam bio prinuđen da sviram klarinet. Završio sam nižu muzičku školu, a paralelno sam se bavio i karateom. Potom sam sa drugarima počeo da igram basket i uticaj brata i priljatelja prevagnuo je na košarkašku stranu”.

Izabrane vesti

2. Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Najiskrenije nisam imao sportske ili muzičke uzore”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Realno sam neutralan, tačnije navijam za sve srpske klubove, reprezentacije u svim sportovima, naše uspešne pojedince”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
” Jul 2013. godine, Češka, i finalni meč sa selekcijom SAD-a na Svetskom prvenstvu. Reprezentacija U19 koju je predvodio selektor Dejan Mijatović, a za koju su nastupali Jokić, Micić, Milutinov, Dobrić… među njima i ja. Izgubili smo, ali smo osvojili srebrnu medalju. Stvarno ću se sećati tog duela do kraja života”.

5. Životni i sportski moto?
 “Sledi svoje snove i zacrtani cilj. Budi uporan jer trud se isplati”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU  odigrati na utakmicu koja dolazi iz Lige šampiona, Totenhem – Mančester Siti. Rivali su bili uspešni u oba duela osmine finala. Nakon dva poraza Totenhem se vratio trijumfom u Premijer ligi. Građani imaju niz od 14 trijumfa. Međusobni skor je na strani domaćih, 23:7:16, ali je najubedljiviju pobedu ostvario Siti sa 6:0.

“Pokušajte sa igrom gol, gol”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6403 Tottenham - Man.City tgg gg 1,72
Ukupna kvota1,72

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

pet na petStefan Pot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara