PET NA PET - Velimir Gašić: Moji sportski uzori bili su Kića i Moka

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 08:53

Član trofejne generacije Partizana naravno da se najviše seća Istanbula, Saletove trojke i pobede nad Huventudom!

Rođen je u Aleksandrovcu, ali se sa porodicom preselio u Rijeku. Diplomirao je na Mašinskom fakltetu, a završio je i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, odsek košarka. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu, naravno prvo u Kvarneru iz Rijeke. Zatim je dobio poziv od slavnog Dragana Kićanovića da dođe u Partizan. Radio je sa juniorskim i mladim timom ‘çrno – belih’. Naravno, najveći uspeh u Partizanu postigao je kao član stručnog štaba Željka Obradovića kad su Beograđani postali prvaci Starog kontinenta. Potom su se nizali klubovi koje je predvodio i beležio zapažene rezultate: Kikinda, banjalučki Borac, beogradski Radnički, tuzlanska Sloboda, Vojvodina, pa opet Partizan, kao asistent Duška Vujoševića

Sa Svetskog prvenstva za igrače do 22 godine Gašić je doneo bronzanu medalju, kao i sa Univerzijade u Izmiru. Sa Partizanom ima osvojenu ABA, domaću ligu i Kup Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored košarke  trenirali  još neki sport i koji?
“Oprobao sam se u više sportova. Bavio sam se fudbalom, stonim tenisom, plivanjem…Za moje košarkaško opredeljenje glavni ‘krivac’ bio je Milo Rapajić. Jednostavno me je ‘odvukao’u Kvarner, mada je ljubav prema fudbalu bila velika, a i nisam bio loš igrač”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Dvojica legendi Kića i Moka. Posle dugo godina Kića me je doveo u Partizan, a i sa Mokom sam sarađivao”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Još kao dečak navijao sam za košarkaški klub Partizan. Davno i za Rijeku u fudbalu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Bilo je toga što se pamti. Ipak, bio sam učesnik utakmice u kojoj je Partizan stigao do titule prvaka Starog kontinenta i to kao član stručnog štaba legendarnog Žoca. Dakle, najviše se sećam Istanbula, Saletove trojke za trijumf nad Huventudom”.

5. Životni i sportski moto?
“U životu i sportu vrlo su bitni količina rada, poštovanja, iskrenosti prema ljudima. Veoma je bitan odnos trener – igrač, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu”.

Bonus pitanje za: Šta u MOZZARTU odigrati na duel PORTUGALIJA - ŠPANIJA?


“Mundijalska sreća prati odvažne. Ko ima volje, neka proba sa GG strategijom, a hrabrji bi mogli da se okušaju i sa tačnim rezultatom, 1:1”…

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 4 SP Portugal - Spain tgg gg 1,95
Ukupna kvota1,95

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Velimir Gašićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara