@PallVarese
@PallVarese

Peta decenija košarkaške klase: Skola zvanično u Varezeu

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.07.20. | 13:42

Ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka

Kakav igrač, kakva sportska veličina! Legendarni Luis Skola stavio je paraf na jednogodišnji ugovor sa italijanskom Varezeom, uz opciju da ona bude produžena na još godinu dana.

Argentinac je u aprilu proslavio 40. rođendan i iza sebe ima odličnu klupsku i gotovo nestvarnu reprezentativnu karijeru, ali očigledno nema nameru da odustane.

Izabrane vesti

"Ponosni smo što slavnoj istoriji Varezea možemo pridodati ime igrača kalibra Luisa Skola. Čvrsto verujemo da njegovo prisustvo može da nam služi i na terenu, sa tehničke strane gledišta, ali pre svega spolja zahvaljujući njegovim urođenih harizmatičnim i liderskim osobinama koje je uvek pokazivao", rekao je generalni direktor kluba Andrea Konti.

Skola je profesionalnu karijeru započeo u argentinskom Fero Oesteu, a potom je devet godina igrao za Tau Keramiku sa kojim je osvojio jednu šampionsku titulu. Potom je igrao za Hjuston, Finiks, Indijanu, Toronto i Bruklin, posle čega je dve sezone igrao u Kini. Čitavu planetu oduševio je na Svetskom prvenstvu u Kini prošle godine, nakon čega je potpisao za Olimpiju Milano. Sada je došao trenutak da demonstrira klasu i u Varezeu.

Sa reprezentaciom Argentine Luis skola je osvojio ukupno 16 medalja, od čega su najznačajnije dve sa Olimpijskih igara (zlato i bronza) i dve sa svetskih prvenstava (dva srebra).



tagovi

Luis Skola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara