Petar Mijović (©MN Press)
Petar Mijović (©MN Press)

Petar Mijović nastavlja karijeru u Poljskoj

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 17:35

Bivši trener Budućnosti preuzima Slask iz Vroclava

Crnogorski stručnjak Petar Mijović, koji je sredinom sezone ustupio klupu podgoričke Budućnosti Dejanu Milojeviću, potpisao je dvogodišnji ugovor sa poljskim Slaskom iz Vroclava, uz mogućnost produžetka saradnja na još jednu sezonu, prenose Vijesti.

20.30: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,90)

Izabrane vesti

Mijović je pre četiri meseca podneo ostavku u Budućnosti. Iako je u prvom delu sezone ostvarivao odlične rezultate i uspešno se nosio sa problemima koje je prouzrokovao virus korona, posle dva vezana poraza od Cedevita Olimpije je prema zvaničnom saopštenju odlučio da napusti klupu sastava iz Podgorice.

Sada karijeru nastavlja u Slasku, klubu koji je svojevremeno igrao i u Evroligi, ali je pre nekoliko godina bankrotirao i preselio se u treći rang takmičenja u Poljskoj. Usledila je stabilizacija, povratak u elitni nivou, gde je nedavno okončanu sezonu završio na trećem mestu na tabeli.

Mijović će tako na klupi ekipe iz Vroclava naslediti srpskog stručnjaka Olivera Vidina, koji je preuzeo Zjelonu Goru.

Ovaj 39-godišnji stručnjak je tokom trenerske karijere samostalno predvodio U18 selekciju Crne Gore, ekipu Podgorice, Zetu 2011, kao i reprezentaciju Albanije, kadetsku selekciju Irana, prizrenski Baškrimi i Sigal iz Prištine. U Budućnosti je bio od 2019. godine, tokom koje se okitio i titulom prvaka Crne Gore.



tagovi

Petar MijovićSlask Vroclav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara