Petorica Amerikanaca napustila Olimpijakos

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 15:07

Čistka u Pireju

Biće ovo leto velikih promena u evropskoj košarci jer dobar deo evroligaša steže kaiš i skraćuje budžete zbog finansijske krize koja ih je pogodila. Rezanje plata se sprovodi u Panatinaikosu, Fenerbahčeu, Žaligirisu, a kriza nije zaobišla ni Olimpijakos. 

Klub iz Pireja je danas potvrdio da se rastao sa četvoricom američkih košarkaša, a čeka se samo zvanična potvrda i za petog.

Izabrane vesti

Olimpijakos su i zvanično napustili: plejmejker Vejd Boldvin, bek Dvajt Bajks, krilo Brendon Pol i centar Itan Hap. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora sa krilnim centrom Ogustinom Rubitom i čeka se samo zvanična potvrda rastanka.

Ipak, samo se odlasci Pola i Rubita mogu smatrati bitnima. Hap je u Evroligi odigrao tek jedan meč pre nego što je do kraja sezone poslat na pozajmicu u Kremonu, a Bajks je igrao samo na tri evroligaška meča. Boldvin je imao nešto veću minutažu i igrao je na 24 meča uz prosek od 5,5 poena poena, kao i Rubit koji je odigrao sličan broj utakmica uz sličnu minutažu i učinak od šest poena i tri skoka po utakmici. Pol je od njih petorice imao najbitniju ulogu, provodio je u proseku po dvadesetak minuta na parketu i beležio 8,6 skokova. Ali se i od njega više očekivalo. Navijači neće žaliti za odlascima pomenutog kvinteta za razliku od odlaska srpskog centra Nikole Milutinova u CSKA.

Što se tiče pojačanja, Olimpijakos je već realizovao transfer Čarlsa Dženkinsa iz Crvene zvezde, a očekuju se zvanične potvrde još tri transfera. U pitanju centar Hasan Martin koji je prošlu sezonu igrao za Budućnost, američki bek Aron Herison iz Galatasaraja i francuski krilni cetar Livio Žan Čarls koji je nastupao za Asvel. Ugovore su produžili Jorgos Printezis i Saša Vezenkov, a kao kapitalno pojačanje se očekuje Kosta Slukas iz Fenerbahčea. 


tagovi

Brendon PolKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara