(©AFP)
(©AFP)

Petrušev delio banane na debiju: Filadelfija savladala Dalas, Srbin gospodario svojim reketom (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.08.21. | 03:35

Talentovani centar ostavio dobar utisak na premijeri

Košarkaši Filadelfije savladali su Dalas 95:73 u okviru NBA letnje lige, a susret u Las Vegasu bila je prilika da debi za Seventisikserse upiše Filip Petrušev.

Srpski košarkaš počeo je susret u startnoj postavi filadelfije, a za 19,13 minuta na parketu upisao je pet poena, uz četiri skoka i tri blokade.

Izabrane vesti

Talentovani centar pružio je odličnu defanzivnu partiju, a dominaciju u svom reketu upotpunio je sa pet poena, pogodivši jednom iz igre za dva uz tri iskorišćena slobodna bacanja.

Podsetimo, Petrušev je bio član koledž tima Gonzaga Buldogs, a pre godinu dana potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Megom. Na nedavnom draftu izabran je od strane Filadelfije u drugoj rundi, odnosno kao 50. pik.

U timu za koji igra srpski reprezentativac zapaženo veče imao je Maksi Tajris sa 21 poenom, dok je među igračima Dalasa najraspoloženiji bio Tajrel Teri sa 22 poena. Filadelfija je otpor rivala slomila već u prvoj četvrtini stekavši dvocifreno vođstvo, a tokom većeg dela meča Seventisiksersi su imali preko 30 poena prednosti. Osetno vođstvo rano je razrešilo pitanje pobednika, a Dalas je u završnici susreta samo uspeo da ublaži poraz.



tagovi

Filip PetruševFiladelfija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara