Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Pirova pobeda, Makedonija bez Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 17:08

Estonci se uprkos porazu plasirali na prvenstvo Starog kontinenta

Zbogom Evropo, kažu makedonski mediji. Igrala je Makedonija protiv Estonije, morala je da slavi sa minimum devet poena prednosti kako bi otišla na Evropsko prvenstvo, a na kraju su dva poena u trijumfu od 86:84 bila nedovoljna. Pirova pobeda.

Gledali smo neizvesnu završnicu u kojoj su Estonci suštinski bežali od produžetka jer su imali dovoljan rezultat u rukama, a Makedonci nisu mogli nikako da dođu do dovoljnei željene razlike. Estonci na kraju zbog boljeg međusobnog skora idu na Evrobasket 2022.

Izabrane vesti

Makedonci su podbacili u prvom poluvremenu i to ih je koštalo odlaska na Evropsko prvenstvo. Dopustili su Estoncima previše poena, pa su morali da preokreću u nastavku.

U drugom poluvremenu su igrali značajno bolje, dobili obe četvrtine i imaju za čime da žale, posebno za prvom utakmicom protiv Italije kada je Makedonija vodila, ali nije uspela da slavi. Na kraju i Makedonci ostaju bez Evrobasketa, isto kao što ga neće igrati ni Crna Gora.

Nenad Dimitrijević je dao koš za pobedu na kraju, ali nije to mnogo pomoglo njegovoj reprezentaciji.

Upravo je on bio lider Makedonije sa 23 poena i pet asistencija, dok je Bojan Trajkovski dodao 21 poen i šest skokova. Sjajan je bio Džejkob Vajli sa 18 poena i 14 skokova. Kod Estonije se najbolje pokazao Malik Kocar sa 16, dok je Kristijan Kulamae dao 14, koliko je ubacio i Kaspar Trejer.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Estonija - Makedonija 84:86

/Kocar 15 - Dimitrijević 23/

Švedska - Holandija 74:59

/Čerapovič 19 - Nekvesi 11/


tagovi

Nenad Dimitrijevićkvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara