Nenad Čanak (MN Press)
Nenad Čanak (MN Press)

Plej-of Evrokupa: Čanak eliminisan posle drame

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 20:55

Utakmica rešena trojkom Tajrona Valasa u poslednjem minutu

Prava drama viđena je u Kalnapilis areni u Panevežisu gde je domaći Lijetkabelis srpskog stručnjaka Nenada Čanka poražen od Pariza 97:98 u utakmici osmine finala Evrokupa.

Pred skoro šest hiljada gledalaca litvanski predstavnik je sjajno otvorio meč i stigao do vođstva od 22:10. Ipak, do kraja prve četvrtine Pariz na krilima supertalentovanog Žuana Begarana pravi seriju 9:2 i prilazi na samo pet poena zaostatka 24:19.

Izabrane vesti

Scenario u drugoj četvrtini bio je praktično prepisan iz prve. Domaći su sredinom druge četvrtine poveli sa 33:23, ali ponovo je finiš deonice pripao ekipi iz francuske prestonice. Predvođeni mađarskim internacionalcem Đerđijem Golomanom Parižani su došli do minimalne prednosti na poluvremenu 46:45.

Čitavo drugo poluvreme proteklo je u izjednačenoj borbi gde su tek nekoliko puta košarkaši Lijetkabelisa uspeli da se odvoje na više od jednog poseda prednosti. Nakon trojke hrvatskog krilnog igrača Željka Šakića tim Nenada Čanka došao je do izjednačenja 87:87 i cela je utakmica svedena na poslednjih 180 sekundi.

Već u narednom napadu Gotje Denis je vratio trojku za novo vođstvo Parižana. Goloman je sa laka dva poena uspeo da smanji zaostatak baltičkog tima na samo poen, ali je onda usledila ključna trojka Tajrona Valasa. On je iz šestog pokušaja pogodio prvu trojku čime je odveo francuski tim na nedostižnih plus četiri. U poslednjim trenucima meča Lijetkabelis je još jednim pogotkom van linije 6,75 uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji igrač Pariza mladi Žuan Begaran postigao je 22 poena. Tajron Valas je došao do dabl-dabl učinka pošto je pored 19 poena imao i 10 asistencija. Amir Sims dodao je 15, a Gotje Denis 11 poena.

Čak dve trećine poena Lijetkabelisa delo su Džamela Morisa (23), Đerđija Golomana (22) i Kristijana Kulamaea (20), ali nisu imali pravu podršku ostatka tima.

Košarkaši Pariza ovom pobedom ostvarili su najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji, klub je osnovan pre samo pet godina, ove sezone debituje u evropskim takmičenjima i odmah je ušao u četvrtfinale Evrokupa. Protivnik francuskom timu u četvrtfinalu biće pobednik meča Gran Kanarija - Bursa.

EVROKUP - PLEJ-OF (OSMINA FINALA)

Utorak

Prometej – Hamburg 87:79

/Sidorov 21 - Čajlds 19/

Sreda

Lijetkabelis – Pariz 97:98

/Moris 23 - Begaran 22/

Ulm – Budućnost (u toku)

Hapoel Tel Aviv – Venecija (u toku)

Huventud - London Lajons (u toku)

Promiteas – Burg (u toku)

21.15: Gran Kanarija - Bursa

Četvrtak

18.45: Turk Telekom - Breša


tagovi

LijetkabelisKK ParizNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara