Đanmarko Poceko (© Star Sport)
Đanmarko Poceko (© Star Sport)

Poceko: Poludeću, valjda Evroliga može da napravi pauzu

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.11.22. | 16:51

Selektor Italije pričao je o problemima FIBA prozora i elitnog klupskog takmičenja

Meč dana kada je košarka u pitanju se igra u Italiji gde domaćin u Pezaru dočekuje Španiju, aktuelnog šampiona Evrope. Međutim, kao po običaju kada su u pitanju kvalifikacije za Mundobasket, najbolji igrači neće biti na parketu. Đanmarko Poceko neće moći da računa na igrače kao što su Nikolo Meli, Ahile Polonara i NBA asa Simonea Fontekija.

Izabrane vesti

"Znam da bi svi hteli da dođu i igraju pred 10.000 naših navijača. Svako bi želeo da vidi 12 igrača koji su bili na Evrobasketu, ali takav je sistem, i to nije moguće. Ne mogu više da ćutim. Poludeću razmišljajući o mojim momcima koji ne mogu da igraju zajedno", rekao je Poceko.

Uveren je srčani Italijan da je kompromis moguć.

"Jedan od najvećih problema u košarci je upravo to. Kada sam došao na poziciju selektora nisam mogao ni da zamislim da ću naići na ovoliko problema. Evo imamo fudbal sada, čitava planeta se zaustavi kada dođe svetsko prvenstvo, a u košarci ništa se ne zaustavlja i svi krive FIBA prozore, ali je realno da bi Evroliga mogla da napravi pauzu nedelju dana".

Italija će moći da računa na igrače iz Virtusa i Olimpije Milana pošto su ova dva kluba pomerila meč u Evroligi sa četvrtka na sredu i tako oslobodili igrače.

Sa druge strane, Španci neće imati nikoga iz Evrolige na predstojećem duelu u Italjii.

Obe reprezentacije trenutno imaju pet pobeda i jedan poraz u kvalifikacijama.


tagovi

Đanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara