Đanmarko Poceko (©Star Sport)
Đanmarko Poceko (©Star Sport)

Pocekov motivacioni govor digao Asvel, Virtusu ipak pripala igra živaca u Vilerbanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 21:51

Nijednog trenutka razlika nije bila veća od pet poena

Otišao je Ti Džej Parker, porazi su ostali, ali se u evroligaškom debiju Đanmarka Poceka osetila energija koja je dugo nedostajala Asvelu i deluje da je nekadašnji šampion Francuske na dobrom putu da se podigne u dogledno vreme.

Bio je najtrofejniji francuski košarkaški klub i večeras nadomak ovogodišnjeg prvenca u Evroligi, ali ipak ostaje jedini bez pobede u dosadašnjem toku sezone! Virtusu je pripala prava rovovska borba i igra živaca u Vilerbanu uz konačnih 87:84 (21:18, 18:24, 26:21, 22:21).

Izabrane vesti

Već na debiju Poceko je pokazao ogromnu želju da promeni energiju i mentalitet tima, pa je držao motivacioni govor koji će se neko vreme sigurno prepričavati. Psovao je, govorio da ga ne zanima da li će Asvel dobiti utakmicu ili ne, sve dok od svojih igrača vidi želju za pobedom jer je osetio da su se gosti iz Bolonje uplašili onoga što su videli na parketu. A, videli su zaista borben Asvel koji se nije predavao do poslednjeg zvuka sirene, što je daleko bolje od svega što smo dosad imali priliku da vidimo u Evroligi.

Osetili su u Virtusu strah, bez ikakve sumnje, jer je Asvel igrao potpuno drugačije nego dosad, a utakmica je bila napeta i tesna do poslednjeg zvuka sirene. Samo u poslednjoj četvrtini viđeno je čak sedam promena vođstva, ali je Virtus uspeo da se provuče kroz iglene uši. Trojkom Žofrija Lovernja za 77:76 na četiri i po minuta do kraja drama je počela da dostiže vrhunac. Već u sledećem napadu Džordan Miki je ubacio svoj treći dalekometni hitac bez greške, da bi Jusufa Fal doneo izjednačenje kod rezultata 79:79. Dugo se ništa nije dešavalo, a onda je Toko Šengelija vezao četiri poena i najavio pobedu gostiju, no tu drami nije bio kraj pošto Majk Skot nije dozvolio da se susret završi bez rovovske borbe. Dok je ponajbolji igrač Asvela pogađao sa svih pozicija, Virtusu su se ukazali Danijel Heket i sjajni Ajzea Kordinije koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u Evroligi. Njegov koš za 87:84 stavio je tačku na 11 sekundi do kraja pošto Skot nije uspeo da pogodi trojku za novo izjednačenje. ž

Potencijalni francuski reprezentativac pobedi je doprineo sa 20 poena i samo jednim promašajem iz igre (7/8 iz igre, 2/2 za tri), tri ukradene, dve podeljene i jednom uhvaćenom loptom za indeks 25. Šengelija ga je ispratio sa 18 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve “krađe“ za indeks 29, Marko Belineli dopisao je 16, a Miki 11 poena uz savršenih 3/3 sa distance. Ognjen Dobrić odigrao je 12 minuta i za to vreme ubacio pet poena, uz po skok i asistenciju.

Virtus je u još jednom meču imao sjajne procente. Preko 50 odsto iz igre, skoro 46 odsto za tri (11/24), uz novu sjajnu demonstraciju timske košarke. Kod Asvela 16 poena Jusufe Fala uz šest skokova, dok je Žofri Lovernj imao 14 poena uz dve pogođene trojke, te pet skokova. Skot je imao 13, a De Kolo 12 poena. Domaćin nije toliko šutirao sa distance kao rival, ali je pogađao u impresivnom procentu – 9/15 (60%), uz 55 odsto iz igre!

Asvel je izgleda pronašao čoveka koji može da ga pokrene, sada da vidimo može li Poceko da izdrži ritam elitne košarke.

EVROLIGA - 5. kolo

Četvrtak:

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:86

/Avramović 14 - Bolomboj 16/

Alba Berlin - Olimpija Milano 85:82

/Timan 22 - Mirotić 30/

Real Madrid - Barselona 65:64

/Dek 20 - Ernangomes 13/

Monako - Makabi Tel Aviv 107:79

/Džejms 24 – Braun 14/

Olimpijakos - Anadolu Efes 75:57

/Papanikolau 14 – Brajant 10/

Petak:

Žalgiris - Valensija 72:87

/Evans 18 - Džons 16/

Asvel - Virtus Bolonja 84:87

/Fal 16 - Kordinije 20/

Panatinaikos - Baskonija 95:81

/Lesor 23 – Hauard 22/

Bajern Minhen - Fenerbahče 67:76

/Fransisko 11 – Vilbekin 17/




tagovi

Đanmarko PocekoAsvelKK AsvelVirtus BolonjaOgnjen DobrićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara