Vensan Poarje (AFP)
Vensan Poarje (AFP)

Počela evropska trka za Poarjeom, Real vodi...

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.04.21. | 12:18

Madriđani najozbiljniji u želji da angažuju francuskog centra koji prema svemu sudeći više neće dobiti šansu u NBA

Čak tri promene tima od novembra i na kraju otkaz iz Njujorka naterali su Vensana Poarjea da razmišlja o ponudama iz Evrope, a jedna od najkonkretnijih je ni manje ni više nego Realova.

Kako je objavio španski novinar Čema de Lukas, madridski klub vodi ispred Barselone i Anadolu Efesa u trci za francuskim centrom, koji je po razlazu sa timom iz Velike jabuke izjavio da bi radije da ostane u SAD.

Izabrane vesti

Međutim, pošto i dalje nema konkretnu ponudu iz najjače lige na svetu, Francuz sve više osluškuje šta se događa na Starom kontinentu, jer želi što pre da se skrasi negde gde bi mogao da igra, a sve u želji da spreman, sa pozamašnim minutima u igri, dočeka pripreme reprezentacije za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

Real je najuporniji jer mu je hitno potreban iole dobar centar da ne bi, kako je jednom prilikom trener Pablo Laso rekao, "ubio Edija Tavareza zbog prekomernog igranja", pošto se eksperiment sa Aleksom Tajusom pokazao kao neuspešan.

Celu situaciju iz prikrajka gleda i Baskonija. Finansijski ne može da se takmiči sa bogatijim klubovima, ali veruje da bi dve godine saradnje u kojima je Francuz izrastao iz talenta u kvalitetnog igrača mogle da budu tas na vagi prilikom odluke Poarjea gde će igrati bar do leta...


tagovi

Anadolu EfesKK BarselonaKK Real MadridVensan Poarije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara