Počeo NBA Ol-star vikend: Alvarado prišio Gasolovim momcima pobednički epitet, a sebi zvanje MVP-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 05:33

Sutra na programu Skils challange, brzo šutiranje trojki i takmičenje u zakucavanjima, a u noći između nedelje i ponedeljka poslastica u vidu Ol-star utakmice

NBA Ol-star vikend, prvi u Solt Lejk Sitiju još od 1993. godine počeo je takmičenjem zvezda u usponu. Momci koji gaze prvu i drugu NBA setonu, kao i košarkaši što nastupaju u G-ligi igrali su mini-turnir sačinjen od tri utakmice.

Četiri tima borila su se za epitet najboljeg, a svakim od njih kormilario je po jedan nakadašnji NBA as - to su bili Pau Gasol, Žoakim Noa, Džejson Teri i Pau Gasol.

Izabrane vesti

Prvo polufinale i okršaj Tima Pau i Tima Deron pripao je pulenima proslavljenog španskog centra - 40:25. U redovima pobednika dominirali su Hose Alvarado (Nju Orleans Pelikans) sa 13 poena i prvi pik s prošlogodišnjeg drafta Paolo Bankero. Italijan je uhvatio pet lopti i dodao još devet poena.

Kada je reč o drugom polufinalu Tim Žoakim slavio je protiv Tima Džejson sa 40:32. Junak plasmana u finale bio je Kventin Grajms sa pet pogodaka iz šest pokušaja iz igre i 2/3 za tri poena. Kada je na 37:32 delovalo da bi moglo da se zakuva, njegova trojka je prelomila.

Finale se igralo do 25, a Timu Džejson presudio je sjajni Hose Alvarado. Na 22:20 za Gasolove momke, Alvarado je iz trka odapeo savršen šut za tri poena prišivši tako sebi epitet MVP-a Rising Stars takmičenja.


U noći između subote i nedelje na programu će biti Skill challange, takmičenje u brzom šutiranju trojki, odnosno nadmetanje u zakucavanjima, dok će dan kasnije, u noći između nedelje i ponedeljka fokus biti na centralnom događaju - Ol-Star utakmici između Tima Lebron i Tima Janis.


tagovi

nba ol starNBA Ol star vikendHoze Alvarado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara