Podseti me šta to beše poraz?

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 09:30

Žalgiris danas gostuje Ritasu u drugom meču finalne serije plej-ofa, posle 15 vezanih pobeda u prvenstvu i doigravanju

Žalgiris ove sezone sprovodi teror u Litvaniji, ali i šire. Najpre je uzeo nacionalni kup, potom se dokopao Top 8 Evrolige, onda i Fajnal fora u Beogradu, da bi nacionalno prvenstvo završio sa četiri poraza. Ni tu nije stala četa Šarunasa Jasikevičijusa. U četvrtfinalu plej-ofa savladan je Nevezis sa maksimalnih 3:0, potom istim rezultatom u polufinalu Lijetkabelis, dok je serija bez poraza nastavljena i u prvom meču finala. Lijetuvos Ritas je poražen 96:83 za 1:0, a nastavak serije koja se igra na četiri pobede je večeras na terenu velikog rivala, u Vilnjusu.

Jedan trofej ove sezone im je već uzeo, hoće li i drugi? Poraz u finalu kupa Litvanije (81:62) bio je najubedljiviji od sva četiri ovosezonska neuspeha u sudaru sa zeleno-belima, dok je četa Rimasa Kurtinaitisa upisala dve pobede. Ritas je ligaški deo šampionata završio na drugom mestu, sa dve pobede manje od ekipe iz Kaunasa, dok je u Evrokupu dogurao do Top 16 faze. Poslednjih sezona ekipa iz Simens arene nije blizu nivoa iz prve dekade 21. veka, a na titulu prvaka čeka još od 2010. Glad za svrgavanjem Žalgirisa, koji je sedam puta zaredom osvojio šampionski pehar, je velika. U četvrtfinalu plej-ofa je sa 3:0 je izbačen Juventus, a u polufinalu Neptunas posle majstorice. Umor je bio evidentan u prvom susretu finala, pa se očekuje da Kurtinaitis izbaci sve karte na sto, jer bi još jedan poraz verovatno odlučio borbu za tron.

Izabrane vesti

Žalgiris je ponovo favorit, a konačni uspeh mogao bi mnogo da ga košta. Tek da pomenemo, plejmejker i jedan od stubova ekipe Kevin Pengos već je dogovorio odlazak u Barselonu, koja se raspituje i za kreatora najvećeg iznenađenje Evrolige, trenera Jasikevičijusa. Popularnog Šarasa kraj aut-linije želi i NBA ligaš Toronto, koji je očigledno fasciniran, dodatno sa 15 uzastopnih pobeda u ligi i plej-ofu Litvanije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:50 7247 LI1PF Lietuvos R. - Zalgiris ki 2 1,45
Ukupna kvota1,45

LITVANIJA, PLEJ-OF - FINALE

Ponedeljak
17.50: (3,05) Lijetuvos Ritas (15,0) Žalgiris (1,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

ŽalgirisRitassportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara