Egzum (© Star sport)
Egzum (© Star sport)

Pogled ka tribinama Dantea Egzuma: Navijači ne prate utakmicu, samo nas bodre

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 13:34

Australijanac pohvalno o ambijentu Grobara

Matijas Lesor je od navijača pozajmljivao megafon i diktirao šta će da se peva u znak pobede, konekciju sa Grobarima posebno prošle sezone imao je i Kevin Panter, a kako koji stranac dođe u Beograd tako se oduševi ambijentom na utakmicama Partizan Mozzart Beta.

Zadiviljen je i Dante Egzum, koji je lane osetio naboj u dresu Barselone na mečevima sa Realom, bio u NBA ligi, međutim, ono što je doživeo tokom mečeva crno-belih je nešto što ga inspiriše.

Izabrane vesti

Kao na filmu. Ne mogu to da objasnim. Rekao sam sebi da ću da igram za te ljude koji samo žele da pobedimo. Volim da posmatram dešavanja na tribinama, jednom sam gledao u pravcu njih troje, četvoro i spazio da uopšte ne prate utakmicu. Samo stoje i navijaju“, ushićen govori Egzum u ćaskanju sa Džoom Arlaukasom tokom Evroliginog podkasta Krosover.

Nije naveo koja tačno utakmica je bila kad je opisao pomenutu scenu, ali nije toliko ni važno. Što se kolorita na tribinama tiče, sve u Beogradskoj areni liče jedna na drugu.

Gledao sam ih otprilike minut. Znam da je trebalo da obratim pažnju na dešavanja na parketu. Oni čak i ne gledaju meč. Neko šutira, baš ih briga. Spremni su da navijaju i da se postaraju da svi oko njih skaču i bodre ekipu. Neverovatan doživljaj, ne umem to da objasnim“.

Australijanac ove sezone prosečno beleži 11,2 poena na mečevima Evrolige i jedan od korisniji pojedinaca crno-belih, koji pod komandama Željka Obradovića nišane mesto u plej-ofu.

„Najbolje je što nas uvek izaziva. Daje nam slobodu, ali sam pod uslovom da igramo pametno. U redu, možeš da igraš kako god želiš, međutim, samo ako je pametno. To je jedini način. Ujedno mi se to i najviše sviđa kod Obradovića, zasad“, dodao je Egzum.

Narednu priliku da pokaže šta zna imaće u četvrtak od 21 čas protiv Monaka.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDante EgzumEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara