Aleks Pojtres (MN press)
Aleks Pojtres (MN press)

Pojtres prvo igračko pojačanje Makabija, sada se čeka još jedan povratnik

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 13:28

Pnini želi da završi karijeru u timu iz Tel Aviva

Samo dva dana pošto se Oded Kataš posle 14 godina vratio na klupu Makabija, klub iz Tel Aviva je objavio da je potpisao prvo igračko pojačanje - Aleksa Pojtresa. Amerikanac je na stolu imao i ponudu Valensije. Ipak, iskusni krilni centar i diplomac Kentakija koji je protekle dve sezone igrao za Zenit, odlučio je da karijeru nastavi u Tel Avivu i stavi potpis na dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam se pridružio legendarnom klubu. Želeo sam da dođem u Tel Aviv i upoznam neverovatne navijače. Imao sam sjajan razgovor sa trenerom Odedom", prenosi zvanični sajt Makabija reči Pojtresa koji je nedavno sa Zenitom osvojio VTB ligu.

Kataš napominje da je insistirao na angažovanju Amerikanca jer je aktivan na obe strane terena.

"Vrhunski je ofanzivni skakač i 'pik' igrač koji odlično trči. Svestran je defanzivac i može da pronađe mesto u različitim postavama. On je takođe odlična osoba sa sjajnim sportskim poreklom", dodao je Kataš.

Pojtres je prošle sezone na 23 meča Evrolige imao prosek od postizao 7,7 poena uz 64% uspešnosti šuta, 4,2 skoka za oko 20 minuta. U VTB ligi su brojke bile još više - 12,9 poena (70% šut iz igre) i 5,3 skoka za 24,9 minuta.

Sledće pojačanje Makabija trebalo bi da bude Gaj Pnini (38). Kako je sam igrač najavio, rešio je da titulom nacionalnog šapiona stavi tačku na neverovatnih pet godina u dresu Hapoel Holona.

"Bio je to lud put - osvajanje Kupa, Fajnal-for Lige šampiona i naravno najveći trenutak, nacionalna titula. Ali osim tih titula, dobio sam prijatelje, porodicu...", oprostio se Pnini od Holona.

Želja mu je da završi karijeru u Makabiju, klubu čiji je dres nosio od 2009. do 2017. godine, ali i za koji navija odmalena.

Kako Vala sport piše, Pninija koji je svojevremeno nekoliko meseci nosio dres FMP-a (dok je čekao da se reši njegov transfer iz jerusalimskog Hapolea u MakabI) po završetku karijere čeka službenička fotelja u gigantu iz Tel Aviva.


tagovi

Aleks PojtresKošarkaški transferiKK Makabi Tel AvivGaj Pnini

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara