Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Pokuševski: Kokoškov mi čestitao rekord, Jokić savetovao da budem strpljiv, Beverli zna sve o meni

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 08:36

Nova srpska košarkaška senzacija otkrila da sanja debitantski nastup za Srbiju

Posle rekorda karijere i noći u kojoj je preskočio Kevina Duranta na večnoj listi Oklahome došlo je slabo izdanje protiv Čikaga, ali to ne umanjuje činjenicu da je Aleksej Pokuševski za kratko vreme postao nova srpska košarkaška senzacija i iz patika supertalentovanog tinejdžera uskočio u opremu jednog od najvažnijih igrača Tandera.

03.30: (1,35) LA Lejkers (14,0) Šarlot (3,70)

Izabrane vesti

Posle dobrih igara u NBA ligi porasla je želja za uspehom, a sledeći veliki izazov za momka iz Novog Sada mogao bi da bude debi u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Selektor Igor Kokoškov već je najavio da će na spisku za reprezentativne kvalifikacije biti iznenađenja, a jedno od njih mogao bi da bude upravo Aleksej Pokuševski s kojim se trener Fenerbahčea čuje s vremena na vreme.

“Zasad nismo pričali o debiju za reprezentaciju. Razgovarali smo kada je Kokoškov postao selektor, od tada smo povremeno u kontaktu, pita me kako sam, kako mi ide. Čestitao mi je posle ove utakmice sa Memfisom. Bilo bi lepo da debitujem u reprezentaciji Srbije, to je san svakog košarkaša“, priznao je Pokuševski za Večernje novosti.

-------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

-------------------------------

U opremi Orlova dočekao bi ga najbolji centar sveta i trenutno jedan od tri kandidata za MVP priznanje – Nikola Jokić. Pokuševski priznaje da mu je jedan razgovor s Jokićem mnogo značio...

“Igrali smo jednom protiv Denvera, na zagrevanju sam čuo da me neko doziva, pozdravili smo se i ispričali. Rekao mi je da treba da imam mnogo strpljenja, da mnogo radim i da će sve doći na svoje“.

Iz gotovo apsurdne situacije da u Evropi praktično nije ni nastupao za Olimpijakos u Evroligi došlo se do toga da Pokuševski sada predstavlja jednu od najvažnijih karika u lancu trenera Marka Degnolta. Danas igra protiv najboljih na svetu, a za klinca od 19 godina to znači mnogo. Evo i ko je sve ostavio jak utisak na Pokuševskog.

“Jedan je Demijan Lilard. Dobili smo tu utakmicu sa Portlandom, njemu nije išlo, ali je došao taj čuveni Dame time. Pogodio je dve trojke zaredom i stigli su nas u tom trenutku. Lebron Džejms, takođe, zna sve o svakom timu. Jednom sam igrao protiv njega i siguran sam da je znao svakog našeg igrača, svaki naš napad. Patrik Beverli iz Klipersa zna sve o meni, kada smo stajali na centru sa sudijama pričao im je ko sam, odakle sam, koliko sam visok. Nisam mogao da verujem“.

Kada je odlazio na drugu stranu Atlantika kao jedna od najvećih zamerki isticala se fizička građa, iako poseduje jedinstven potencijal u smislu atletskih, brzinskih i visinskih karakteristika.

“Uf, nisam se skoro merio. Mislim da imam oko 96. Sada to rade postepeno, kroz ishranu, rad u teretani. Rekli su mi da neće da žure sa tim, da bih sačuvao brzinu i agilnost i da ne bi došlo do povreda. U NBA se ne traži toliko masa koliko snaga“, kaže Pokuševski za Večernje novosti.



tagovi

Aleksej PokuševskiNBA ligaOklahoma Siti Tanderkošarkaška reprezentacija SrbijeIgor KokoškovNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara