Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Pokuševski konačno namestio ruku, dvocifren učinak protiv šampiona

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.01.21. | 04:53

Ubedljiv trijumf Lejkersa u Oklahomi, ali raduje sve bolja igra talentovanog srpskog košarkaša

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa slavili su i više nego ubedljivo protiv ekipe Oklahome (128:99) i tako došli do desetog trijumfa u sezoni. Kako igraju čini se da će im teško neko stati na put ka odbrani titule, a košarkašku javnost u Srbiji sasvim sigurno raduje i sve bolja igra talentovanog Alekseja Pokuševskog. Krilni centar Oklahome je u porazu od šampiona ubacio 10 poena uz četiri skoka, tri blokade i dve asistencije, što je njegov najbolji učinak od početka sezone u NBA ligi.

Nije se ni u jednom trenutku dovodilo u pitanje ko će slaviti u Oklahomi, prednost Lejkersa je rasla iz minuta u minut. Iznosila je devet poena na kraju prve četvrtine, 12 na kraju prvog poluvremena, a sve je bilo rešeno posle trećeg kvartala koji su Jezereši rešili sa 35:25, pa su stekli nedostižnu zalihu pred poslednjih 12 minuta. U poslednjoj četvrtini se Džejms i Dejvis nisu umarali, a sredinom kvartala je i svojih "pet minuta" dočekao Pokuševski, kada je vezao pet poena.

Izabrane vesti


Na kraju je Lejkerse sa 26 poena predvodio Lebron Džejms, pet poena manje dodao je Harel, Entoni Dejvis se zaustavio na 18 poena i sedam skokova. Kod Oklahome ponovo najefikasniji Gildžus-Aleksender (17 poena), uz njega i Pokuševskog dvocifren učinak upisali su i Ajzea Robi (11 poena i devet skokova), kao i iskusni Džordž Hil (10 poena).

Pokuševski je imao i bolje rezultate u predsezoni, ali mu je večerašnja svakako bila najbolja u regularnom delu, pa nema sumnje da su pred mladim reprezentativcem Srbije sve bolji dani u najjačoj ligi sveta. Ponovo je pokazao raznovrsnost, upisao se u nekoliko statističkih kolona, a u jednom trenutku je igrao i na poziciji organizatora igre. Saigrači akcenat stavljaju na njegov doprinos u odbrani, a Gildžus-Aleksander je bio pun reči hvale za srpskog košarkaša posle večerašnjeg nastupa.

"Koliko god da je Poku mlad, on zna da igra, na oba kraja terena. Zna šta radi i bolji je svakim danom".

U noći velikog trejda u kojem je Bruklin dogovorio dolazak Džejmsa Hardena iz Hjustona puleni Stiva Neša su desetkovani uspeli da slave protiv Njujork Niksa i to u Medison Skver Gardenu (116:109). Podsetimo, ostali su u trejdu sa Roketsima, Pejsersima i Kavalirisma bez četiri prvotimca (Karis Lavert - Indijana, Radions Kuruc - Hjuston, Džeret Alen i Torijan Prins - Klivlend).

Nije ih to omelo, pa su predvođeni Kevinom Durentom bili prilično ubedljivi protiv Niksa. Domaćin je kratko vodio sredinom prve deonice, usledio je preorket Netsa, koji sa pola koša viška ulaze u drugu deonicu, ali do kraja ostaju u prednosti.

Durent je ubacio 26 poena, pratio ga je sve bolji Brus Braun sa 15 poena i 14 skokova, dok je 15 ubacio i Džo Heris. Sedam dvocifrenih u pobedničkom sastavu, po 13 poena dodali su Luvavu-Kabaro i Lendri Šamet, dok su po 11 ubacili Džef Grin i Redži Peri. Nikse je ponovo predvodio Džulijus Rendl (30 poena), 20 je dodao Er Džej Beret, 19 je ubacio Imanuel Kvikli, Noks je dodao 13, dok je Robinson upisao dabl-dabl učinak (10 poena i 12 skokova).

Šarlot video MVP Dončića (VIDEO)

U istom terminu Memfis je slavio u Minesoti (118:107). Timbervulvsi su vodili većim delom susreta, ali su gosti serijom 14:4 preokrenuli rezultat sredinom poslednje četvrtine i više se nisu osvrtali. Zadržali su prednost do kraja i upisali trijumf a najveće zasluge za petu pobedu Grizlisa idu na račun Jonasa Valančijunasa (24 poena i 16 skokova). Odlične role imali su i Grejson Alen (20 poena), kao i Brendon Klark (19 poena i devet skokova). Minesoti nije pomogla ni nova sjajna partija Malika Bizlija (28 poena), pratili su ga u stopu i Karl-Entoni Tauns (25 poena i 14 skokova) i Dianđelo Rasel (25 poena i osam asistencija), ali je ostatak ekipe potpuno podbacio, Rubio (šest poena i šest asistencija) i drugovi su zajedno postigli 29 poena.


NBA

Četvrtak

Šarlot - Dalas 93:104

/Rozir 18 - Dončić 34, Marjanović 8/

Detroit - Milvoki 101:110

/Grent 22 - Adetokumbo 22/

Vašington - Juta (odloženo)

Njujork - Bruklin 109:116

/Rendl 30 - Durent 26/

Minesota - Memfis 107:118

/Bizli 28 - Valančijunas 24/

Oklahoma - LA Lejkers 99:128

/Gildžus Aleksender 17, Pokuševski 10 - Džejms 26/

Feniks - Atlanta (odloženo)

LA Klipers - Nju Orleans 111:106

/Lenard 28 - Aleksender-Voker 37/

Sakramento - Portland 126:132

/Foks 29 - Lilard 40/



tagovi

Aleksej PokuševskiLA LejkersOklahoma Siti TanderLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara