Aleksej Pokuševski i Šaj Gildžus Aleksender (Foto: AFP)
Aleksej Pokuševski i Šaj Gildžus Aleksender (Foto: AFP)

Pokuševski, Šaj i društvo se svete Grizlisima za najteži poraz u istoriji NBA lige

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.12.21. | 23:05

Memfis je početkom decembra upisao pobedu sa najvećom razlikom u istoriji takmičenja, ali i oborio rekord po broju postignutih poena na jednoj utakmici

Sastavio je Memfis sjajnu mladu ekipu, koja pod palicom Tejlora Dženkinsa ne prestaje da oduševljava u najjačoj ligi sveta. Tako je trećeg dana poslednjeg meseca u godini ispisala istoriju. Ponizila je Oklahomu rezultatom 152:79, što je najubedljivija pobeda na NBA parketima. Večeras (02.00) Grmljavina ima šansu za osvetu.

02.00: (1,30) Memfis (15,0) Oklahoma (4,00)

Izabrane vesti

Jasno je kao dan da Oklahoma ima jednu od najslabijih ekipa u ligi. Krenula je u proces rekonstrukcije igračkog kadra igračkog kadra, ekipa dobija obrise, ali još nema kvalitet da bi razmišljala o ozbiljnijim takmičarskim ciljevima. Posle 28 utakmica u novoj sezoni ima devet pobeda i na dnu je zapadne lestvice. Memfis je sa druge strane istakao ozbiljne plej-ofa ambicije i četvrti je na Zapadu sa učinkom 19-12.

Nije tolika razlika između Tandera i Grizlisa. Obe ekipe su mlade, s tim što je Memfis nešto ranije počeo sa popularnim "rebildingom", pa je prvi stigao do opipljivih rezultata. Malo ko je tako mogao da očekuje da će se susret ova dva tima početkom decembra okončati sa istorijskim epilogom. U večeri za pamćenje je sve polazilo za rukom Dženkinsovim izabranicima, dok je njegov kolega Mark Dejnol bespomoćno pokušavao da ugasi požar. Vatra se rasplamsala i od njegovog tima je na kraju ostao samo pepeo.

Tako su se košarkaši tima iz Oklahoma Sitija našli na pogrešnoj strani istorije. Tim su koji je pretrpeo najubedljiviji u poraz svih vremena u NBA (73 razlike), a Memfis je kao šlag na torti postavio i rekord franšize po broju ubačenih poena na jednom susretu (152).

Ono što je posebno interesantno, to je da najbolji igrač Memfisa Dža Morant nije bio akter senzacionalnog trijumfa. Tada je sa 27 poena ekipu predvodio Džeren Džekson Džunior, ali na kraju nije ni bitno ko je bio najefikasniji, jer su se svi igrački koji su bili u protokolu upisali u listu strelaca, a čak devet je imalo dvocifren učinak.

Morant ni večeras neće biti u timu, kada Oklahoma bude krenula po osvetu. To svakak olakšava posao gostima, ali ishod njhovog prethodnog duela ukazuje da su Grizlisi i bez prve zvezde mnogo bolji tim. Problem za Dženkinsa je što nije samo eksplozivni bek van stroja. Timu neće moći da pomognu ni Brendon Klark, kao ni talentovani Španac Santi Aldama, Sem Meril i Zair Vilijams. Dejnol sa druge strane ima kompletan igrački kadar na raspolaganju.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE DILON BRUKS PREBACITI MARGINU 22,5 - 1,80

Kada su u pitanju poslednji rezultati, Memfis je jasno u daleko boljoj formi, ali je ipak posle pet vezanih trijumfa sinoć ostao praznih šaka u duelu sa Portlandom pred svojim navijačima (100:105). Ruku na srce Trejlblejzersi igraju sve bolje u poslednje vreme, Demijan Lilard (32) i Norman Pauel (28) su sastavu iz Tenesija ubacili 60 poena. Raduje nova dobra partija Dilona Bruksa, koji je u porazu brojao do 37.

Oklahoma je posle tri vezana poraza upisala veliku pobedu nad Klipersima u večeri između subote i nedelje (104:103). Neće joj puno pomoći na takmičarskom planu, ali je mladim igračima došla kao ogromna injekcija samopouzdanja. Pre svih naravno Šaju Gildžus Aleksenderu, kojeg je upravo tim iz Los Anđelesa draftovao 2018. godine (11. pik), ali ga se odrekao posle samo jedne sezone u trejdu za Pola Džordža. Sjajni Kanađanin je trojkom u poslednjim sekundama doneo pobedu, a susret je okončao sa 18 poena. Efikasniji od njega bio je njegov zemljak Lugenc Dort koji je brojao do 29.

KVOTA u MOZZARTU DA ĆE ŠAJ GILDŽUS ALEKSENDER PREBACITI MARGINU 21,5 - 1,85

Iako je bilo priče da će Aleksej Pokuševski na novo kaljenje u Razvojnu ligu, ostao je u prvom timu i upravo protiv Klipsa odigrao dobar meč. Iako je proveo samo devet minuta na parketu, ubacio je 10 poena uz pet skokova. Nije mladi srpski košarkaš na nivou iz prethodne sezone, ali i minule je kasno eksplodirao. Pitanje je vremena kada će ponovo oduševiti ljubitelje košarke u Srbiji, ali i u SAD, gde je posle ruki godine veoma cenjen.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------


NBA

Utorak

02.00: (1,35) Čikago (14,0) Hjuston (3,70)

02.00: (1,30) Memfis (15,0) Oklahoma (4,00)

03.00: (1,17) Juta (20,0) Šarlot (5,50)

04.00: (1,17) Golden Stejt (20,0) Sakramento (5,50)

04.30: (1,60) LA Klipers (13,0) San Antonio (2,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

OklahomaMemfis GrizlisAleksej PokuševskiŠaj Gildžes Aleksander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara