Akile Polonara (© Star Sport)
Akile Polonara (© Star Sport)

Polonara: Bio sam veoma blizu Zvezde, ali zabrana Evrolige je prekinula sve

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 13:22

Italijanski košarkaš potvrdio da je vrlo lako mogao da završi u redovima aktuelnog šampiona ABA lige

Zabrana Evrolige zbog koje Crvena zvezda nije mogla da registruje nove igrače je umnogome uticala na razvoj čitave sezone. Svi već znaju šta se dogodilo sa Fakundom Kampacom koji je zaigrao tek u martu, a da nije bilo pomenute kazne, očigledno bi crveno-beli tim imao i još jedno pojačanje - Akilu Polonara. Italijan je nekoliko puta isticao da je postojalo interesovanje sa Malog Kamelegdana, ali je sada otvoreno istakao da samo zbog zabrane nije obukao crveno-beli dres.

Naime, Polonara je bio u Efesu gde nije imao adekvatnu ulogu kada je Zvezda pozvala, a pre svega Duško Ivanović. Pregovori su započeti još krajem prošle godine, a sve je bilo očigledno gotovo, ali kazna Evrolige je stopirala transfer.

Izabrane vesti

Ovo je sada potvrdio i sam Polonara.

"Bilo je veoma veliko interesovanje Zvezde. Ja sam uzeo to u obzir i zbog toga što sam već radio sa Ivanovićem u Baskoniji i bilo mi je jako dobro s njim. Postojalo je veliko interesovanje obe strane. Ali, kada se desilo to sa Kampacom, kada je Zvezda dobila zabranu registracije, sve se završilo. Ali da, bilo je veoma blizu" rekao je Polonara za portal "Basketinside".

U prvi plan je istekao Duška Ivanovića kao trenera kod kojeg je igrao fantastičnu košarku dok je nosio dres Baskonije.

"Prvi je Đanmarko Poceko kog smatram starijim bratom, i u smislu trenera i igrača i u smislu čoveka. Drugi je Duško Ivanović. On je trener sa kojim sam imao najbolju sezonu u karijeri. Ulio mi je samopouzdanje. Te godine sam bio i igrač sa najviše minuta u EL, terao me je da igram i kada nisam zaslužio. Imao sam i druge trenere, ali ovo su prva dva koja mi padaju na pamet", izjavio je Italijan.


tagovi

Akile PolonaraKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara