Matej Rudan (MN Press)
Matej Rudan (MN Press)

Polufinale nije gotovo, igraće se majstorica! Mega Mozzart na krilima Rudana okrenula -15 protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.06.22. | 13:36

Izabranici Vladimira Jovanovića slavili posle preokreta - 77:70

Polufinale još nije gotovo! Posle poraza 36 razlike, Mega Mozzart je pokazala sjajnu reakciju protiv Crvene zvezde, izborila pobedu na domaćem terenu i odvela seriju u majstoricu, koja se igra za dva dana u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Imali su izabranici Vladimira Jovanovića u prvom poluvremenu dvocifreni zaostatak, ali su pokazali drugo lice u nastavku, režirali preokret na krilima Mateja Rudana (18 poena, 18 skokova, 3as) i doveli favorita u potpuno podređen položaj - 77:70 (12:22, 14:16, 28:15, 23:17).

Posle šest minuta igre Zvezda je imala dvocifrenu prednost, posle deset i 20 minuta, takođe. Čak ni minus od 15 poena nije demotivisao domaće (38:23 u 19. minutu), koji su u trećoj i četvrtoj deonici odigrali kao mašina. Vukao ih je mladi hrvatski košarkaš koji je prikazao fantastičnu partiju, kako napadački, tako i skakački. Pobrinuo se da se sezona produži, pa će FMP morati još dva dana da čeka ime protivnika u finalu plej-ofa Superlige.

Izabrane vesti

Rudana je najbolje ispratio Ružencev, koji je bio efikasniji sa 23 poena, a dodao je i šest skokova. Aleksa Uskoković je pomogao sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija. Cerovina je zabeležio 12 poena, Simanić šest, a Grbović četiri. Samo šest igrača se upisalo na listu poentera kod domaćih, ali to je bilo dovoljno za veliku pobedu. Na drugoj strani Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 16 poena, Ognjen Dobrić je imao jedan manje.

Početak je protekao potpuno u znaku gostiju, tačnije Ostina Holinsa koji je namestio ruku, ubacio tri trojke i tako najavio da bi utakmica mogla da liči na prethodnu, na kojoj su Radonjićevi igrači ubacili 22 pogotka iza linije 6,75 metara. Već posle šest minuta Zvezda je imala dvocifreno vođstvo – 16:6, pa je njen nalet morao da preseče tajm-autom Jovanović.

U nastavku ipak gosti nisu koristili šut iz daljine kao glavno oružje, već je dirigentsku palicu preuzeo u reketu Luka Mitrović. Do odlaska na poluvreme skupio je 11 poena, uz sedam skokova i bio je najzaslužniji što crveno-beli, koji su i ovaj meč igrali bez Nikole Kalinića, imaju vođstvo – 38:26. Pokušali su da mu se suprostave Cerovina i Rudan, imali su zapažene role, ali one nisu bile dovoljne da se Mega Mozzart približi protivniku. Makar ne u prvom poluvremenu. Tokom prvih 20 minuta Zvezda je zabeležila čak 12 asistencija, naspram samo četiri rivala. Ivanović je prednjačio sa pet, Marković je upisao četiri, tako da su njih dvojica u tandemu razigrali ekipu koja je u odličnom raspoloženju otišla na odmor.

Drugo poluvreme donelo je znatno drugačiju sliku na terenu. Mega Mozzart je zaigrala zonsku odbranu, koja je pomogla da se zaustave vodeći napadači Crvene zvezde. Polako je prednost počela da se topi, utakmica je postajala sve neizvesnija... Jovanovićevi igrači su bili veoma opasni u ofanzivi, počeli su da prete sa svih strana. Ružencev, Rudan i Uskoković ne samo da su anulirali prednost prednost rivala, nego su i potpuno preokrenuli rezultat na semaforu. Sjajni potezi Uskokovića doneli su vođstvo Megi, koje je ostalo na semaforu i prilikom isteka 30. minuta – 54:53.

Delovalo je u tom trenutku da će završnica biti dramatična, iako ništa u prvom poluvremenu nije ukazivalo na takav finiš. Nisu motivisani igrači Mege popuštali, želeli su da produže sezonu kad su videli da imaju priliku za to. Čak i posle promašaja, hvatali su ofanzivne skokove i pogađali iz drugog pokušaja. Cerovina je tri minuta pre kraja doneo plus četiri domaćima - 73:69.

Uspeli su da zadrže do samog kraja prednost i da izbore majstoricu.

MEGA MOZZART - CRVENA ZVEZDA 77:70

/12:22, 14:16, 28:15, 23:17/

Sudije: Nikolić, Pecelj, Ćalić.

Dvorana: Mega Factory.

Gledalaca: 326.

MEGA MOZZART: Ružencev 23 (6sk), Rudan 18 (18sk, 3as), Uskoković 14 (8sk, 5as), Cerovina 12, Simanić 6 (5sk), Grbović 4, Paunović, Vujić, Kočović, Kovačević, Mušikić, Bogavac.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Mitrović 16 (9sk), Holins 9 (7-3 za tri), Marković 2 (6as), Vajt 6, Davidovac 6, Lazić 5, Dobrić 15, Simonović, Ivanović 9 (8as), Kuzmić 2, Cirbes.


tagovi

Mega MozzartKK Crvena zvezdaMatej Rudan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara