""
""

POLUVREME: Gaudlok ne dozvoljava Zvezdi da se odlepi, Jakina energija oduševila Arenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.04.14. | 20:12

Oba tima igraju jaku odbranu, a rezultatska klackalica trajala je gotovo svih 20 minuta. Vujukas neće nastaviti utakmicu zbog povrede

Izuzetno tesnih i neizvesnih 20 minuta u dupke punoj Areni odigrali su košarkaši Crvene zvezde i Uniksa u prvom meču polufinala Evrokupa. Baš kao što se i očekivalo, oba tima su igrala u talasima, imala najveću prednost od po šest poena, ali je isto tako jasno da će drugi deo igre dati odgovor na pitanje - ko će i koliku prednost odneti u Kazanj. Za sada tim Dejana Radonjića ima rezultat 35:33.

Od samog starta igralo se poprilično jako na obe polovine terena, u sistemu "koš za koš". I jedna i druga ekipa igrale su izuzetnu jaku odbranu, pa je rezultatska klackalica trajala tokom većeg dela četvrtine. Blažič i Marjanović su na svojim leđima izneli dobar deo napadačke igre, što koševima, što skokovima...

Izabrane vesti

Ipak, posle nekoliko neiskorišćenih prilika domaćih, košarkaši Uniksa su preko Gaudloka i Vujukasa (po šest poena) otišli na plus šest (12:18), da bi Dženkins u samom finišu košem uz bacanje umanjio zaostatak na tri poena - 15:18.

Serijom 9:0 crveno-beli su konačno preokrenuli rezultat i stigli do prednosti od plus tri (21:18), najviše zahvaljujući razigranom Dženkinsu, dok su ga Nelson Dragićević pratili u stopu.

Koliko god da su se košarkaši Zvezde trudili da se odlepe i naprave dobru razliku pred nastavak meča, Gaudlok to nije dozvoljavao. Njegova simultanka potpuno je istopila razliku, a Kajmakoglu je svojom prvom trojkom preokrenuo rezultat na 28:29. 

Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Blažič sa 12 poena, Nelson je ubacio sedam, uz tri skoka i dve asistencije, a Dženkins pet. Na drugoj strani Gaudlok je upisao 13, a Vujukas šest poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

UniksSrbijaEvropaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara