Ponovo trip-dabl Dončića i poraz Dalasa: Filadelfija od plus 18 došla do situacije da strepi za pobedu

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.03.24. | 21:56

Maveriksi drugi put uzastopno poraženi i pored odličnog izdanja Slovenca (116:120)

Luka Dončić, iz utakmice u utakmicu beleži sjajne partije, međutim igre Slovenca nisu ispratili i rezultati Dalasa. Treći put uzastopno as Maveriksa zabeležio je tripl-dabl, ali kao i na prethodnom koraku, protiv Bostona, njegov učinak nije bio dovoljan da donese pobedu.

Duel sa Filadelfijom Dončić je završio uz 38 poena, 11 skokova i deset asistencija, međutim i u tandemu sa raspoloženim Kajrijem Irvingom koji je postigao 10 poena manje, nije uspeo da spreči novi poraz (116:120).

Izabrane vesti

Otvorio je domaćin susret serijom 11:0, ali je već po završetku prve četvrtine imao deset poena zaostatka. Razlika u korist Filadelfije varirala je do sredine trećeg kvartala kada su gosti uspeli da uvećaju zalihu, dok su tokom poslednje četvrtine, odnosno oko osam minuta pre kraja stigli i do plus 18.

Praktično već viđena pobeda Filadelfije dovedena je u pitanje u poslednja dva minuta s obzirom na to da je domaćin uspeo da priđe na posed zaostatka trojkama Irvinga, ali pritisak koji je protivniku nametnuo Dalas nije bio dovoljan da donese senzacionalni preokret.

Najraspoloženiji u redovima pobednika bio je Tobijas Heris sa 28 poena, dok je Tajris Meksi postigao 24. Sledeći susret Dalas očekuje za dva dana kada im u goste dolazi Indijana, dok iste večeri Filadelfiji predstoji gostovanje Bruklinu.



tagovi

Dalas MaveriksFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara