Adam Hanga protiv Sasarija (©KK Crvena zvezda)
Adam Hanga protiv Sasarija (©KK Crvena zvezda)

Poraz Zvezde na Sardiniji: Hanga najefikasniji, Nejpir hvata zalet

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 22:40

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Dinamo Sasarija u polufinalu turnira u Kaljariju

Otputovala je Crvena zvezda na Sardiniju sa deset igrača, među kojima je i nekadašnji junior crveno-belih Stevan Karapandžić kao ispomoć dok se timu ne priključe košarkaši sa Svetskog prvenstva. Od onih koji nisu imali obaveze na Mundobasketu, Dinamo Sasariju na megdan nisu izašli Stefan Lazarević i Miloš Tedosić koji su ostali u Beogradu. Desetkovana ekipa Duška Ivanovića je na kraju izgubila od domaćina 71:76.

Bili su crveno-beli tokom većeg dela utakmice u zaostatku, ali su u finišu imali priliku da naprave preokret. Prilišli su na minus od samo dva poena, ali nije se dalo. Izmigoljila se lopta iz obruča posle pokušaja Branka Lazića, pa i Nemanje Nedovića i Luke Mitrovića, Dinamo je sačuvao višak i slavio. Igraće u finalu turnira u Kaljariju protiv Olimpije Milano, koja je savladala Asvel 95:78, a srpski šampion ide na megdan Francuzima.

Izabrane vesti

Najefikasniji je bio Adam Hanga, koji i u ranoj fazi priprema odlično izgleda na terenu, često je i dirigovao Zvezdinim napadima. Ispratili su ga Nedović sa 13, Rokas Giedraitis sa 12 i Luka Mitrović sa 10 poena. Svi sem Karapandžića su se upisali u listu strelaca.

CRVENA ZVEZDA: Hanga 15, Mitrović 10, Lazić 6, Nejpir 4, Bolomboj 3, Ilić 4, Nedović 13, Giedraitis 12, Kuzmić 4, Karapandžić.

Jasno, rezultatu ne treba pridavati veći značaj. Trener Ivanović nema čitav sastav na okupu, nedostaje mu čak šest igrača u ovom trenutku, a pritom se i Šabaz Nejpir priključio ekipi prvog septembra, nakon obavljenih testiranja i pregleda. Na njegov učinak se tek ne treba obazirati u ovom trenutku, jer još hvata zalet.

Radna temperatura se polako podiže, a slika o mogućnostima crveno-belih moći će da počne da se stvara u najboljem slučaju sledeće nedelje, kada se timu budu priključili najpre Jago Dos Santos i Marko Simonović, a za njima, posle zasluženog odmora, Dejan Davidovac i Majk Tobi.

Ipak, Sasari se pokazao kao dobar protivnik, kažnjavao je Zvezdine greške, pogađao sa distance uz solidnu podršku sa tribina i sigurno je da će ova utakmica dobro poslužiti Ivanoviću i njegovom stručnom štabu u nastavku priprema. Sledi duel sa evroligaškom ekipom Asvela za kraj turnira na Sardiniji.

Prethodno su crveno-beli savladali subotički Spartak, Dinamik i Borac iz Čačka, a čeka ih turnir u Minhenu gde pored domaćina Bajerna učestvuju i berlinska Alba i Virtus Bolonji (16-17. septembar), a za kraj pripremnog perioda i turnir u Nikoziji protiv Olimpijakosa, Makabija i Žalgirisa (22-23. septembar).


tagovi

KK Crvena zvezdaDinamo SasariDuško IvanovićAdam HangaŠabaz NejpirNemanja NedovićRokas Giedraitis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara