Mihailo Pavićević (©MN Press)
Mihailo Pavićević (©MN Press)

Poruka iz Bara: Sa Zvezdom igramo za vrh tabele! Ne plašimo se nikog, pa ni tima pravljenog za Evroligu

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 12:35

"Pre početka prvenstva naš cilj je bio da uđemo u Top 4. Sticajem okolnosti sada smo zajedno sa Zvezdom na čelu. Lep osećaj, zadovoljstvo je videti Mornar na toj poziciji. Ko pobedi u nedelju, imaće velike šanse da prvi deo prvenstva završi na prvom mestu", rekao je Mihailo Pavićević

Nedelja veče biće rezervisana za regionalni košarkaški derbi koji će u Topolici igrati Mornar i Crvena zvezda. Mada je do kraja prvog dela sezone ostalo još nešto manje od polovine utakmica, plus odloženi i pomereni susreti, okršaj Barana i crveno-belih već je dobio epitet "derbi za prvo mesto na tabeli".

Tako u Baru najavljuju susret gde će Mornar pokušati da ostavi mnogo bolji utisak u odnosu na meč iz prvog dela sezone, kada je Zvezda komotno slavila sa 93:62. Upravo to od svojih pulena traži šef stručnog štaba Mihailo Pavićević.

Izabrane vesti

"Za naš klub je kompliment da se utakmice sa Crvenom zvezdom proglašavaju derbijem prvenstva. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine. Sastavljena je da igra Evroligu i to je velika razlika u odnosu na ostale timove", izjavio je Pavićević.

Obe ekipe poražene su po dva puta u dosadašnjem delu prvenstva, pa je ulog samim tim veći.

"Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno - nažalost mi smo im naleteli u tom periodu, kad su nas počistili u Beogradu. Posle su naišle neke turbulencije iz kojih su izašli s pobedom protiv Reala u Madridu. I oni su svesni da je ova utakmica veliki ulog - kako za nas tako i za njih. Dolaze kompletni. Igrači koji su bili van stroja ponovo su tu - mislim na Lojda i Noka. Tako da nas očekuje teška utakmica, ali mi nemamo razloga da se plašimo nikog. Cenimo i ekipu Crvene zvezde, tu nema dileme, međutim naše igre u poslednjih mjesec dana i naš sastav ne daju nam za pravo da se bilo koga plašimo", poručio je Pavićević, čija ekipa je porazom od Andore, u sredu u Top 16 fazi Evrokupa, prekinula niz od sedam pobeda u svim takmičenjima.

Eventualnim trijumfom Mornar bi bio na pragu prvog mesta na kraju prvog dela sezone i toga su odlično svesni u Baru.

"Pre početka prvenstva naš cilj je bio da uđemo u Top 4. Sticajem okolnosti sada smo zajedno sa Zvezdom na čelu. Lep osećaj, zadovoljstvo je videti Mornar na toj poziciji. Ko pobedi u nedelju, imaće velike šanse da prvi deo prvenstva završi na prvom mestu. Uz dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedevita Olimpiji, Igokei, koje se potpuno ravnopravno bore za svako od prva četiri mesta".

Jedna od uzdanica Mornara u duelu sa Crvenom zvezdom biće - Uroš Luković.

"Važna utakmica sa nas. Mislim da ćemo sa ovom pobedom osigurati prvo mesto na tabeli, što će nam značiti u nastavku prvenstva. Doneće nam prednost domaćeg terena. Ulazimo motivisani u utakmicu i nadamo se pobedi", rekao je Luković.

Milko Bjelica je dva puta u karijeri nosio dres Crvene zvezde, a sada se nada pobedi koja bi odvela Mornar na vrh tabele.

"Crvena zvezda je izuzetno kvalitetan protivnik. Od dolaska Radonjića ekipa mnogo bolje izgleda što potvrđuje i utakmica protiv Real Madrida u gostima. Mi treba da se spremimo što je moguće bolje. Svesni smo važnosti i težine utakmice, pa se nadam povoljnom ishodu", poručio je Bjelica.



tagovi

Mihailo PavićevićUroš LukovićMilko BjelicaKK MornarKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara