""
""

Posle 14 godina će opet Amerikanac igrati za Sloveniju na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.06.15. | 22:29

Arijel Mekdonald je probio led, a sada Slovenci dobijaju pojačanje iz Olimpijakosa

Za razliku od Srbije koja je jedna od retkih košarkaških zemalja za koju nikada nije zaigrao američki košarkaš ili neki naturalizovani stranac, Slovenci nemaju taj problem i na sledećem Evrobasketu će biti jači za američkog košarkaša.

Izabrane vesti

Prema informacijama slovenačkih medija, selektor Jure Zdovc će na spisak reprezentacije za najveću smotru evropske košarke uvrstiti i ime američkog krilnog centra Brajanta Danstona. Amerikanac iz Olimpijakosa nema nikakvih dodirnih tačaka sa Slovenijom, ali je selektor Zdovc nedavno boravio u Atini gde je ubedio Amerikanca da prihvati poziv.

Danston je prošlog leta došao u Olimpijakos iz italijanskog Varezea, a pre toga je igrao Izraelu, Arisu i Južnoj Koreji. On će pojačati konkurenciju na pozicijama pod košem s obzirom da ume da odigra i na poziciji klasičnog centra. Upravo na tim pozicijama je Slovenija najtanja.

Danston nije prvi Amerikanac koji će zaigrati za Sloveniju. Led je 2001. godine probio plejmejker Arijel Mekdonald. Slovenci će na Evrobasketu biti lišeni usluga povređenog Bena Udriha, a neizvesno je i učešće Gorana Dragića

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeEvrobasket 2015Brajant Danston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara