Aleksandar Aranitović (©Starsport)
Aleksandar Aranitović (©Starsport)

Posle dobre sezone u Džukiji, Aleksandar Aranitović se seli u Cibonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.09.22. | 12:29

Srpski košarkaš ponovo u ABA ligi

Nekada mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Aranitović se vraća na Jadran. Posle dobre sezone u litvanskoj Džukiji (sada Alitus Vulvs) karijeru nastavlja u redovima zagrebačke Cibone.

Bivši igrač Crvene zvezde i Partizana je u litvanskom šampionatu beležio 12 poena, 5,2 skoka i 2,3 asistencije, pa će u sezoni koja počinje kroz nekoliko dana biti jedan od glavnih aduta novog trenera Vukova Josipa Sesara.

Izabrane vesti

Arantinović, kojeg su dve teške povrede kolena sprečile da ostvari uspešniju karijeru, posle Partizana je igrao za Blou u Francuskoj, potom bio član Mladosti u sezoni 2020/21 i minulu proveo u Litvaniji.

Cibona je posle brojnih problema ovog leta pritisnula dugme za restart. Ostala bez kompletnog rostera iz minule sezone i tek krajem avgusta krenula sa sklapanjem tima. Ekipa je poverena bivšem reprezentativcu Sesaru koji je već radio u omladinskom pogonu kluba, a bio i asistent u sezoni 2018/19 u prvom timu.

Ovog leta su u Zagreb stigli Borna Kapusta iz Gorice, Krešimir Ljubičić iz Sen Kentena, Lovro Mazalin iz Poatjea, Blaž Mesiček iz Kolososa, Ivan Perasović iz Splita i Sven Smajlagić iz Nevežisa. Na pragu kluba je navodno i bivši igrač Cedevite i Estudijantesa Filip Bundović.


tagovi

Aleksandar AranitovićCibonaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara