© Star sport
© Star sport

Posle FIBA Lige šampiona, Beograd ponovo želi organizaciju F4 Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 16:32

Štark Arena će se boriti protiv Abu Dabija koji je navodno glavni kandidat za skoriju budućnost

Beograd se odavno isprofilisao kao centar košarkaške Evrope. Zbog neverovatnih atmosfera o kojima svedoči planeta iz nedelje u nedelju, potom i zbog perfektno organizovanih turnira, kako klupskih tako i reprezentativnih. Uostalom zato je i FIBA dodelila glavnom gradu Srbije organizaciju završnog turnir košarkaške Lige šampiona, ali ni to nije sve. Kako ističe direktor Štark Arene, Goran Grbović, cilj je da u naredne tri godine Beorgad ponovo organizuje Fajnal for Evrolige za šta se prema njegovim rečima već prijavio.

Izabrane vesti

"Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo, ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu", priča Goran Grbović za Mozzart Sport.

Podsećanja radi, Beograd je u skorijoj prošlosti dva puta organizovao F4 Evrolige. Prvi put 2018. godine kada je Real Madrid sa Lukom Dončićem slavio, a potom 2022. kada je Vasa Micić odveo Efes na krov Evrope.

"Evroliga je bila u velikom problemu 2022. zbog kovida. Nije bilo sredstava, nisu imali ništa. Beograd je tu prvi uskočio i pogledajte šta se desilo i kakav je to završni turnir bio. Tribine pune, organizacija savršena. To su naši orgumenti i za budućnost."

Cilj razgovora je bilo da otkrijemo zbog čega je glavni grad Srbije domaćin Fajnal fora FIBA Lige šampiona. Takmičenje u kojem Srbija nema predstavnika.

"Imamo brojne kontakte u svetu košarke. Pričali smo sa ljudima iz FIBA oko nekih potpuno drugih stvari, pojavila se tema završnice Lige šampiona. Oni su imali probleme sa Antalijom koja je trebalo da bude domaćin. Lako smo se sve dogovorili, obezbeđeni su i svi uslovi. Setite se samo kakve su ocene bile na dva prethodna Fajnal fora Evrolige koja smo organizovali. Dobili smo čiste desetke, isto će biti i sada sa Ligom šampiona. FIBA je ipak krovna organizacija koja je videla da je Srbija zemlja košarke".

Bezbednost je verovatno i najbitnija stavka kada je doneta odluka da Štark Arena ugosti četiri najbolja tima Lige šampiona zbog mogućeg učešća dva izraelska tima.

"Tu neće biti nikakvih problema. Pitajte samo Makabi kako im je u Beorgadu. Otvorili smo im vrata, ugostili ih. Fudbalere takođe širom Srbije. Ne znam koliko ljudi znaju, ali Srbija je htela da ugosti sve ruske, ali i ukrajinske klubove. Naša vrata su otvorena svima jer je sport taj koji nas spaja".

Sprema se i poseban spektakl za utakmice koje će se igrati od 26. do 28. aprila.

"FIBA je obezbedila specijalne led parkete koji su viđeni u NBA na Ol star vikendu. Sve to će poslati snažnu sliku u svetu, a Beorgad će biti u centru svega"

Postoje i brojni planovi za budućnost kada je košarka u glavnom gradu u pitanju.

"Srbija bez ikakve dileme zaslužuje dva evroligaša. Videli su to svi. Naravno mi razmišljamo i o budućnosti. Želimo da organizujemo i reprezentativne događaje koji će sasvim sigurno biti u skorijoj budućnosti. Naravno sve to ide uz veliku pomoć države koja nam je obezbedila uslove da možemo da se nadmećemo svi", dodaje Goran Grbović.


tagovi

EvroligaFIBA Liga šampionaGoran Grbović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara