Džaren Džekson igra odbranu na Lebronu Džejmsu (© AFP)
Džaren Džekson igra odbranu na Lebronu Džejmsu (© AFP)

Posle Marka Gasola, Memfis ponovo ima najboljeg defanzivca

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 09:29

Džaren Džekson zvanično osvojio nagradu za najboljeg odbrambenog igrača u NBA ligi

Krećemo polako sa individualnim nagradama u NBA ligi. Prva je već zvanično dodeljena. Centar Memfis Grizlisa Džaren Džekson, postao je drugi najmlađi osvajač prestižne nagrade, najbolji defanzivac NBA lige.

Džekson je završio u glasanju ispred člana Milvokija, Bruka Lopeza, kao i člana Klivlenda, Evana Mobija koji su mu bili glavni konkurenti tokom čitave sezone.

Izabrane vesti

Džekson se tako pridružio Alvinu Robertsonu, Kavaju Lenardu i Dvajtu Hauarda kao jedinim košarkaškima koji su osvojili ovu nagradu a da nisu stariji od 23 godine. Samo je Dvajt Hauard bio nekoliko meseci mlađi od Džeksona kada je zvanično objavljeno da je osvajač nagrade.

Džekson je već drugu sezonu zaredom najbolji bloker lige (tri po utakmici u proseku), dok su Grizlisi jedna od najboljih defanzivnih ekipa u čitavoj ligi.

"Sve se vrti oko naše timske odbrane, ona nas je nosila tokom čitave sezone", rekao je Džekson.

Nema puno igrača koji su u istoriji NBA lige imali prosek od tri blokade, a da su pritom imali u statističkim kolonama i jednu ukradenu loptu u proseku. Tu su imena kao što su Hakim Olajdžuvon, Dejvid Robinson i Ben Valas. Svi su osvajali nagradu najboljeg defanzivca.

Džekson je tek drugi igrač u istoriji Memfis Grizlisa koji je osvojio ovu nagradu, pre njega to je uspeo Mark Gasol u sezoni 2012/13.



tagovi

Memfis Grizlis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara